SC Romtelecom SA, ca persoana juridica, si directorul diviziei Sud-Est a companiei, Ovidiu Pripis, au fost trimisi in judecata de catre procurorii constanteni, dupa moartea unei fetite de 12 ani, in iunie 2009, peste care a cazut un stalp putred din reteaua de telefonie.

Accidentul s-a petrecut in iunie 2009, cand Doinita Rahau, din comuna constanteana Rasova, care se juca langa un stalp al Romtelecom a carui durata de utilizare era cu mult depasita, a fost ranita grav dupa ce acesta s-a prabusit peste ea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fata a decedat in drum spre spital, cauza mortii stabilita de medicii legisti fiind contuzie meningo-cerebrala, fractura de bolta si baza de craniu si traumatism cranio-cerebral.

"In fapt, s-a retinut ca in data de 26 iunie 2009, urmare a neluarii masurilor de siguranta necesare pentru exercitarea activitatii de prestari servicii telefonie, din culpa celor doi inculpati, un stalp putred din reteaua de telefonie Rasova, a carui durata de utilizare normata era depasita de 20 de ani, a cazut peste minora in varsta de 12 ani, din comuna Rasova, urmare a carui fapt aceasta a decedat", se arata in rechizitoriul intocmit de procurorii constanteni.

Astfel, in data de 30 noiembrie, procurorii Parchetului Tribunalului Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii SC Romtelecom SA, pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa, respectiv Ovidiu Pripis - directorul diviziei Sud-Est a companiei, pentru savarsirea infractiunii de neglijenta calificata.

Dosarul a fost trimis la Judecatoria Medgidia impreuna cu rechizitoriul emis in cauza.

  • Romtelecom se apara:

Romtelecom afirma, intr-un comunicat de presa de joi, ca stalpul care a cazut peste o fetita la Rasova, omorand-o, s-a prabusit din cauza copiilor care legau sarme de acesta si-l foloseau ca "leagan improvizat", dar si din cauza satenilor, care legau animalele de el "pentru pasunat sau monta".

"Pana la acest moment, nicio instanta de judecata nu a stabilit nicio raspundere legala pentru Romtelecom sau vreun salariat in legatura cu acest accident. Am luat act din mass-media ca dosarul va fi trimis de procuror in instanta", afirma reprezentantii companiei in comunicatul remis joi, dupa ce procurorii constanteni au decis sa trimita in judecata compania, ca persoana juridica, si pe un director regional al acesteia.

Romtelecom sustine ca "a dat tot sprijinul" necesar anchetatorilor, lucru pe care-l va face si in continuare.

Citeste si:
Companiile pe care Guvernul vrea sa le listeze la bursa
Companiile pe care Guvernul...

"Mentionam ca acest accident a fost cauzat de factori externi companiei. (...) Caderea stalpului a fost cauzata de faptul ca, in mod frecvent, copiii din zona legau de stalp sarme si il foloseau ca leagan improvizat, balansand astfel stalpul si slabindu-i continuu structura de rezistenta. Mentionam ca stalpul in cauza era si ancorat suplimentar la sol, astfel ca, in lipsa unor forte externe repetate care au actionat asupra lui, acesta nu ar fi cazut. Se pare ca acest stalp era de asemenea frecvent folosit si pentru legarea animalelor pentru pasunat sau monta de catre satenii din zona, fapt ce a favorizat slabirea structurii interne de rezistenta, contribuind la prabusirea acestuia", scriu reprezentantii Romtelecom in documentul citat.

Pe de alta parte, acestia afirma ca stalpul "a fost escaladat de unul dintre angajatii Romtelecom", o persoana de aproximativ 80 de kilograme, cu "putin timp" inainte de accident, cu scopul remedierii unui deranjament, iar stalpul "nu a dat semne de instabilitate".

Citeste si:
Romania - in topul tarilor castigatoare la finala DreamHack Winter...
Romania - in topul tarilor...

"Romtelecom si-a exprimat regretul pentru accidentul nefericit petrecut anul trecut aratandu-si compasiunea si sprijinul fata de familia indoliata al carui copil a fost victima acestui eveniment nefericit. Compania a acordat imediat dupa accident un ajutor in valoare de 10.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor necesare inmormantarii. Suma a fost acordata direct de companie, «fara nicio obligatie de contrapartida directa sau indirecta, suma de bani fiind acordata ca activitate filantropica cu caracter umanitar», dupa cum se mentioneaza in contractul semnat intre Romtelecom si familia victimei", mai afirma reprezentantii Romtelecom in comunicatul de joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.