Romania a obtinut locul 3-4 la Starcraft II, in cadrul finalei DreamHack Winter desfașurate in perioada 24-27 noiembrie in Jönköping, Suedia. Este pentru prima data cand Romania participa la acest eveniment, in urma calificarilor regionale - DreamHack Balkan - ce au avut loc in Constanta, in perioada 5-6 noiembrie.

Silviu Lazar (NightEnd), in varsta de 23 de ani, a obtinut locul 3-4, la egalitate cu Liquid Ret, din Olanda, si 5200 de dolari, surclasand jucatori din Finlanda, Coreea de Sud, Suedia si Polonia. NightEnd este singurul jucator din Romania angajat de Fnatic, una dintre cele mai mari echipe de jucatori profesionisti, la nivel mondial.

”Rezultatul foarte bun obtinut de NightEnd ne demonstreaza inca o data valoarea si potentialul jucatorilor romani. In fata Romaniei s-au clasat doi jucatori din Coreea de Sud, tara in care fenomenul de gaming a cunoscut cea mai puternica dezvoltare. In 2012, Romania va gazdui cea de-a doua editie a calificarilor regionale DreamHack la care vor participa in total 12 tari din Estul si Sud-Estul Europei.” a declarat Silviu Stroie, General Manager Computer Games si Presedinte Professional Gamers League (PGL).

Retail jobs

Romania a concurat si la Counter Strike 1.6, fiind reprezentata de TeG (The elder Gods) - Bucuresti si Eq (Earthquake) - Constanta, obtinand locurile 9 - 16.

In cele patru zile de eveniment au concurat 96 de jucatori profesionisti pentru premii in valoare de peste 60.000 de euro si au participat aproximativ 14.000 de gameri.

Despre DreamHack, la nivel mondial
DreamHack este cel mai mare festival digital din lume, cu o istorie de 17 ani. Evenimentul a debutat ca unul de tip Bring Your Own Computer, in cadrul caruia participantii isi aduceau propriile calculatoare pentru a juca pe parcursul celor trei zile de desfasurare.

Despre Computer Games
Compania Computer Games, fondata in 1998, este lider de piata in industria jocurilor pe calculator din Romania si detinatoarea celui mai mare portal de gaming din Romania (www.computergames.ro). Serviciile oferite de Computer Games includ: distributie de jocuri digitale - fiind singurul magazin online care vinde jocuri exclusiv in format electronic, suport pentru microtranzactii, gazduire pentru un numar mare de servere pentru jocuri.

Citeste si:
Veniturile Telekom in Romania au scazut usor anul trecut
Veniturile Telekom in Romania...

Despre Professional Gamers League (PGL)
PGL este singura asociatie din Romania care are ca scop promovarea sportului electronic. De la constituirea sa in februarie 2002, PGL este principalul promotor si organizator al competiilor electronice din Europa de Est. Asociatia a promovat si a gazduit finalele din Romania ale celor mai importante competitii internationale si europene de sport electronic, precum: World Cyber Games, Electronic Sports World Cup, KODE5, International e-sports Federation, Samsung European Championship.

Despre Romtelecom
Romtelecom este unul dintre cei mai importanti operatori de pe piata de comunicatii din Romania, cu aproximativ 4,9 milioane abonamente la sfarsitul celui de-al doilea trimestru din 2011. In ultimii ani,

Romtelecom s-a pozitionat drept un furnizor de solutii complete de comunicatii, intarindu-si pozitia pe piata de internet de mare viteza si televiziune si dezvoltandu-si constant serviciile IT&C.
www.dolcetv.ro este primul si cel mai dinamic portal de divertisment video integrat din Romania, care aduce pe aceeasi platforma filme, emisiuni TV live sau inregistrate de toate genurile, dar si continut video sportiv, lansat de Romtelecom in martie 2011.

Citeste si:
Laptopuri ieftine sau laptopuri gaming? Care opțiune e mai bună?
Laptopuri ieftine sau...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.