Membrii Fondului Monetar International (FMI), reuniti la Washington, nu au ajuns la un acord in privinta evitarii unui "razboi al valutelor", insa au stabilit ca este nevoie de o supraveghere mai buna a statelor bogate.

Cei 187 de membrii FMI au emis un comunicat, in urma discutiilor de la Washington, in care subliniaza nevoia supravegherii statelor bogate, ceea ce ar putea conferi Fondului un rol mai mare in gestionarea problemei cursului de schimb al monedei chineze, yuanul, informeaza Wall-Street.

Membrii FMI nu au stabilit, insa, masuri concrete pentru rezolvarea problemei cresterii economice mondiale neuniforme, care sta la baza tensiunilor de pe pietele de schimb valutar.

Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a sustinut ca exista o legatura directa intre reformele planuite de FMI pentru a conferi economiilor emergente o influenta mai mare si politicile valutare. El considera ca pietele emergente trebuie sa adope o politica mai flexibila privind monedele nationale, daca vor mai multa influenta.

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a afirmat ca spera sa obtina in cateva saptamani un acord referitor la conferirea unor puteri mai mari statelor emergente in cadrul institutiei financiare internationale. Totodata, modul in care FMI va supraveghea mai strict a ramas neclar, noteaza Reuters.

Citeste articolul integral pe Wall-Street.ro .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.