Ministerul de Finante imparte, si parte face angajatilor din sistem. Salariatii din domeniu isi dubleaza veniturile cu stimulente de peste 200 milioane de euro intr-un an, neincluse insa in buget, acordate arbitrar si fara plata contributiilor.
De ani de zile, angajatii Ministerului de Finante primesc lunar venituri suplimentare sub forma de stimulente.
  • 890 milioane de lei, insemnand peste 200 milioane de euro, este fondul de stimulente al Ministerului de Finante in 2009, pentru cei 32.194 de angajati.
  • Ele contravin total principiilor transparentei bugetare si a contributivitatii obligatorii.
  • In a doua ordine de idei, pentru ca aceasta forma de remunerare este complet arbitrara, prin urmare, este usor de folosit pentru a pune presiune pe subordonati.
  • FMI a cerut eliminarea acestor forme de recompensare.
Fondul de stimulente, creat din retinerea a 15% din diverse surse de colectare prevazute in Codul de procedura fiscala, nu este inclus in bugetul Ministerului de Finante. Sumele nu figureaza la capitolul de cheltuieli cu personalul si, implicit, devin o modalitate de plata netransparenta, acordata pe criterii clientelare, scrie Capital. Lunar, fondul constituit este distribuit de fiecare sef din institutie pe linie ierarhica celor din subordine. Secretarul de stat imparte sumele directorilor, iar acestia, functionarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.