Dupa ce criza economica si-a lasat amprenta in domeniul resurselor umane, specialistii au schimbat perspectiva din care privesc piata fortei de munca si vin cu o solutie.

Astfel, specialistii introduc si sprijina cresterea numarului de angajati pe proiecte determinate, initiativele pentru flexibilizarea modalitatilor de realizare a contractelor de munca si schimbarea Codului Muncii.

Angajarea pe baza de proiect reprezinta o solutie tot mai des intalnita anul acesta datorita raportului optim dintre costurile per angajat si veniturile companiei, scrie Wall-Street.

Pe de o parte, organizatia isi asuma responsabilitatea remunerarii angajatului pe o perioada determinata, evitand astfel costurile adiacente semnarii unui contract de munca permanent si ale salariilor compensatorii, in cazul disponibilizarii angajatului.

De cealalta parte, angajatul are posibilitatea de a-si diversifica experienta, lucrand pentru o varietate de companii.

“Inainte angajatii nu scapau din mana o slujba permanenta pentru un proiect insa in aceasta perioada exista o tendinta clara de a lucra pe baza de proiect. Angajatii care aleg sa lucreze pentru acest tip de contract nu sunt mai slab pregatiti, doar pentru ca se multumesc cu proiecte in loc de o slujba permanenta. Stiu chiar multi profesionisti valorosi care au ales sa lucreze pe proiecte”, afirma Mihaela Matei, senior HR consultant si HR manager al unei companii din domeniul farmaceutic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.