Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca Fondul a avut si alte propuneri pe langa reducerea cheltuielilor, alegerea acestei masuri de micsorarea a deficitului bugetar fiind exclusiv a Executivul de la Bucuresti.

Fondul a propus mai multe masuri de reducere a deficitului bugetar, mai echilibrate intre cresterea veniturilor si scaderea cheltuielilor, insa autoritatile romane au fost cele care au optat pentru taierea cheltuielilor, a declarat intr-un interviu seful misiunii Fondului in Romania, Jeffrey Franks (foto), transmite Realitatea.net.

"Am analizat mai multe optiuni, diverse, iar majoritatea propunerilor noastre erau mai echilibrate intre venituri si cheltuieli. Am discutat mai multe scenarii diferite cu autoritatile in timpul misiunii noastre, care tocmai s-a incheiat. Guvernul - presedintele, premierul si ministrul Finantelor sustinuti de intregul Cabinet - au luat decizia de a merge pe aceasta abordare", a aratat Franks.

Executivul de la Bucuresti a avut de ales intre cresterea veniturilor (majorarea taxei pe valoare adaugata de la 19% la 24% si a cotei unice la 20%) si reducerea cheltuielilor (scaderea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%). [Basescu catre romani: Nu crestem TVA-ul, dar scadem salariile!]

"Am avut de ales intre alternativa oferita de FMI, de crestere a TVA la 24%, a cotei unice la 20% si reducerii fondului cu salarii cu 20% si intre reducerea cheltuielilor cu salariile, pensiile si alte transferuri sociale. Am ales raul cel mai mic", a declarat duminica premierul Emil Boc.

Cititi si: "Dureros": Alte masuri de austeritate pentru romani

Basescu: Sa terminam cu nemunca!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.