Bugetele Ministerului Justitiei, Ministerului Public, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si cel al Inaltei Curti de Casatie si Justitie au fost suplimentate in total cu aproximativ 205 milioane de lei pentru plata unei parti din drepturile salariale castigate in instanta in 2009, potrivit unei Hotarari adoptate de Guvern.

In Hotararea Guvernului se arata ca sumele vor fi utilizate numai pentru plata titlurilor executorii prevazute de OUG 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, informeaza NewsIn.

Insa cine sunt fericitii bugetari care au avut suficient curaj cat sa infrunte statul pentru ceva ce le era datorat de drept? Raspunsul este simplu, judecatorii, magistratii, grefierii si alti "functionari publici" din Ministerul Justitiei, Parchet, CSM si din Consiliul Inaltei cursi de Casatie si Justitie.

Potrivit HG 71/2009, plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale, devenite executorii pana la 31 decembrie 2009, se face astfel: in anul 2010 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu, in 2011 - 33% si in anul 2012 - diferenta de 33% din valoarea titlului executoriu. Actul normativ emis anul trecut mai prevede ca, in acest interval de timp, orice cerere de executare silita se suspenda de drept.

Potrivit unei OUG adoptate in martie 2010, si drepturile salariale restante castigate in instanta anul acesta vor fi platite esalonat, in 2011, 2012 si 2013. Masura este necesara, printre altele, pentru a respecta angajamentele privind deficitul bugetar asumate de Executiv, arata actul normativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.