Salariul minim pe economie nu va mai fi luat ca reper in stabilirea grilei Legii unitare de salarizare din sistemul bugetar, urmand a fi stabilit nivelul coeficientului 1, de referinta.
In prezent, salariul minim pe economie este de 600 de lei, iar in locul acestuia ar putea fi stabilita o suma fixa care sa fie atribuita coeficientului 1 din grila, la care se va raporta intregul sistem de salarizare a bugetarilor in urma Legii unitare de salarizare.

"Este normal ca grila sa nu fie legata de salariul minim pe economie, intrucat orice crestere a acestuia ar fi dus la explozia costurilor salariale in sectorul bugetar. In urma negocierilor cu sindicatele, ar putea fi stabilit un coeficient 1 de 500-600-700 lei, ce ar putea fi luat drept reper pentru stabilirea celorlalti coeficienti din grila", au surse din Ministerul Muncii, citate de NewsIn.

"Totodata, astazi (marti n.r.) s-ar putea decide coborarea coeficientilor reper din grila de la 3,8, 5,5, 8,8 la 2,8, 4,5-5, 7 sau prelungirea perioadei de aplicare a legii, pentru a putea fi sustenabila din punct de vedere financiar", au adaugat sursele mentionate.

Liderii sindicali contactati de NewsIn au confirmat informatia si au dat de inteles ca accepta stabilirea altui reper, in conditiile in care introducerea salariului minim ca nivel de referinta pentru salarizarea sistemului bugetar ar fi ingreunat majorarea acestuia in conformitate cu termenii negociati anul trecut de sindicate si Ministerul Muncii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.