Angajatorii din Romania, alaturi de cei din Taiwan, intampina cele mai mari dificultati din lume cand vine vorba de ocuparea posturilor vacante, din cauza deficitului de talente, arata un studiu realizat de Manpower, care analizeaza implicatiile deficitului de talente in 2009.
Aproximativ 62% din angajatorii din Romania si Taiwan chestionati au spus ca au de suferit din cauza deficitului de talente, fiind urmati de cei din Peru (56%), Japonia (55%) si Australia (49%).

“Criza economica mascheaza trenduri precum schimbarile demografice si accentueaza criza de talente, care impacteaza modul in care companiile si indivizii din intreaga lume abordeaza munca. Specificitatea acestei perioade, privind competentele crescute cerute de la angajati este ceea ce cauta angajatorii acum si astfel se creeaza o noua cauza a crizei de talente”, spune Camelia Stanculescu, director general al Manpower Romania, filiala locala a celei mai mari companii de leasing de personal din lume.

Comparativ cu cifrele din 2008, angajatorii raporteaza un deficit de talente mai relaxat in Hong Kong (-24%), in Norvegia (-21%) , Cehia si Singapore (-20% ).

In Europa, tara care are cel mai mult de suferit de pe urma deficitului de talente dupa Romania este Polonia, 48% din angajatori reclamand lipsa talentelor. La mare distanta se afla Franta (18%), Marea Britanie (11%) si Spania (8%).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.