Tot mai multe companii aleg sa-si formeze intern propriii angajati, in conditiile in care directorii de resurse umane nu mai dispun de aceleasi bugete ca anul trecut, dar trebuie sa livreze in continuare performanta.

Costuri mai mici pentru trainingul intern

Cu ajutorul trainerilor interni, companiile reusesc sa-si dezvolte in continuare angajatii, dar si sa economiseasca lunar cateva mii de euro. Reprezinta reducerea costurilor singurul avantaj pentru companiile care folosesc doar training intern? Care sunt insa minusurile formarii interne a angajatilor?

“O companie care se bazeaza doar pe training intern castiga clar la capitolul costuri”, spune, pentru Wall-Street, Anca Florea, senior consultant in cadrul grupului de firme Trend Consult, specializat in oferirea de servicii de training.

Mai multe detalii despre costurile aferente unui triner intern, gasiti aici.

Informatiile din interior, esentiale

Pe langa costurile mult mai reduse, un alt atu al trainerului intern este ca stie foarte bine ceea ce se intampla in organizatie. “Avantajele unui trainer intern sunt legate in primul rand de informatiile pe care acesta le are din interior, cum ar fi strategia sau planurile organizationale ale companiei.

Un alt avantaj este ca trainerul intern poate urmari evolutia participantilor sai si dupa curs, lucru care de multe ori nu e facut, tot din motive de costuri, atunci cand se implementeaza un program cu un furnizor extern”, afirma Luminita Talnaru, training manager la Achieve Global, divizia de training a United Business Development (UBD).

Mai multe informatii despre celelalte atuuri ale trainerilor interni, gasiti aici.

Acces la know-how pentru un trainer extern

Chiar daca un trainer intern reprezinta un balon de oxigen din punct de vedere al costurilor pentru orice departament de resurse umane care trebuie sa se foloseasca de mai putini bani, alegerea unui formator intern nu reprezinta intotdeauna o solutie potrivita.

De multe ori, trainerii interni sunt limitati ca experienta de organizatia in care lucreaza, neavand acelasi acces la know-how precum un consultant al unui furnizor extern.

Mai multe detalii despre dezavantajele trainingului intern, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.