Potrivit acesteia, urmeaza ca ministerul de resort sa propuna criteriile specifice de evaluare a destinatiilor care vor candida si care vor urmari calitatea de zona turistica netraditionala.
Aceste destinatii trebuie sa fie declarate zone protejate de legislatia nationala iar aplicantii trebuie sa isi organizeze activitatea turistica in asa fel incat sa asigure dezvoltarea sociala si culturala, precum si parteneriate intre cei ce sunt responsabili de aria protejata si cei care se ocupa de turism in acea zona.
"Dupa ce criteriile vor fi stabilite, va urma etapa de promovare a proiectului, pentru a ne asigura ca informatia ajunge la toti potentialii candidati. Intreaga procedura de selectie trebuie sa se incheie pana in luna mai 2009, iar castigatorul va fi cunoscut in cursul lunii iunie 2009", a adaugat Lucia Morariu.
In momentul de fata exista trei categorii principale de zone protejate in Romania, respectiv Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, 13 parcuri nationale si 13 rezervatii naturale.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Campanie Salt Bank: banca dublează donațiile românilor
Sursa: futurebanking.ro
-
Boon, platforma unde colegii vând produse între ei și totul se duce la ONG-uri
Sursa: green.start-up.ro
-
Coliva - rețetă pas cu pas: Cum se face coliva tradițională din arpacaș
Sursa: garbo.ro
-
Mara Mura va vinde și înghețată în 2025. Ce cozonaci putem cumpăra de acest...
Sursa: retail.ro
-
#NOHACK Expert Talks: Dark Web - ”un cerc al încrederii” pentru activități...
Sursa: start-up.ro
-
Vânzările BYD sunt peste așteptări. Chinezii ar putea să depășească Ford sau...
Sursa: wall-street.ro
-
Mesajul Alinei Ceușan după ce Gina Pistol i-a luat locul la Vocea României
Sursa: kudika.ro