Ieri seara au fost desemnati tinerii antreprenori care vor reprezenta Romania la faza europeana a Competitiei European Young Entrepreneur of the Year.

Competitia, adusa in tara de catre Junior Achievement Romania, s-a adresat tinerilor care in ultimii ani au intrat in lumea afacerilor, pe cont propriu sau in echipa si le-a oferit ocazia de a-si promova reusita si de a intra in contact cu oameni de succes din mediul de afaceri romanesc.

Intrucat competitia a fost foarte stransa, juriul a considerat ca doi dintre cei 9 finalisti reprezinta un exemplu pentru tanara generatie si merita sa reprezinte Romania la finala JA-YE European Young Entrepreneur of the Year de la Bruxelles. Castigatorii sunt: Tudor Maxim initiatorul Elevate si Stefan Teisanu impreuna cu Mihai Cotos de la Foregroup.

Invitatul special al serii a fost Larry Farrell, antreprenor si autor american, care cu aceasta ocazie a lansat editia in limba romana a celei mai recente sale carti, Getting Entrepreneurial.

Evenimentul este momentul culminant al Global Entreprenuership Week, ce se desfasoara intre 17-23 noiembrie 2008, in 77 de tari de pe intreg mapamondul.

GEW este o saptamana-eveniment ce reuneste elevi, studenti, profesori, antreprenori, angajati, lideri din comunitatea de afaceri sau din cea guvernamentala pentru a forma retele sociale si pentru a oferi surse de inspiratie.

Obiectivul GEW in 2008 a fost internationalizarea sustinerii antreprenoriatului prin evenimente, proiecte si programe. Educatie, inovatie, comunitate, succes si cultura sunt conceptele cheie in jurul carora a fost construita agenda Saptamanii.

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. Programele JA de tip "learning by doing" sunt urmate anual de peste 8 milioane de elevi si studenti din intreaga lume si se desfasoara local in parteneriat cu institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri. In Romania. In 2008 peste 400.000 de tineri din 1.300 de institutii de invatamant au beneficiat, gratuit, de aceste programe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.