Forza Rossa, reprezentantul Ferrari in Romania, sarbatoreste doi ani de activitate.
Tot astazi, compania lanseaza modelul Ferrari 458 Italia, la bordul caruia pilotul Giancarlo Fisichella a facut demonstratii spectaculoase pentru publicul din Romania.

Dupa vanzari impresionante, lansari de produse si servicii noi, Forza Rossa a reusit sa aduca brandul Ferrari tot mai aproape de romanii care admira performanta. 67 de masini vandute in numai doi ani, dintre care 21 de cereri pe listele de asteptare si mii de articole cumparate din Ferrari Store arata ca pasiunea pentru calutul italian devine un stil de viata cu adevarat aspirational.

Forza Rossa a devenit reprezentatul general Ferrari in Romania in aprilie 2007 si a inaugurat primul show-room dedicat exclusiv celebrului brand in mai 2008. Pentru a marca cei doi ani de success pe piata, compania a sarbatorit astazi alaturi de parteneri, clienti si oaspeti de seama. Pilotul Scuderiei Ferrari, Giancarlo Fisichella, invitat de onoare al evenimentului, a facut o demonstratie spectaculoasa la volanul proaspatului model 458 Italia in fata unui public entuziast strans la centrul comercial Baneasa Shopping City.

Giancarlo Fisichella, pilot Scuderia Ferrari: “Pentru mine este intotdeauna o mare placere sa conduc un Ferrari. Dar atunci cand urci la bordul unui 458 Italia, simti cu tot sufletul transferul intregii experiente si tehnologii din Formula 1. Nu este vorba doar de performanta pura, ci si de placerea reala de a conduce.”

  • Ferrari 458 Italia - masina care a transformat visele in realitate
458 Italia beneficiaza de intreaga experienta a departamentului de curse incepand cu volanul care are, pentru prima data, toate comenzile plasate pe el astfel incat soferul sa poata conduce masina tinand intotdeauna mainile pe volan.

Desenat de Pininfarina, Ferrari 458 Italia este un salt in viitorul masinilor cu motor V8 median spate. Echipat cu un motor V8 de 4.5 litri care dezvolta 570 CP/9.000 rpm, cu o cutie de viteze cu dublu ambreiaj, avand o greutate de doar 1.380 de kilograme, 458 Italia are un raport putere/greutate exceptional, de 413 CP pe tona. Aceasta ii permite sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in mai putin de 3.4 secunde si sa atinga o viteza maxima de peste 325 km/h.

Citeste si:
Jumătate din decesele Covid-19 din Europa, înregistrate în aziluri...
Jumătate din decesele...

Precum si la celelalte modele Ferrari, clientii isi pot personaliza masina proprie in infinite moduri, astfel incat sa poata spune cu certitudine ca au un automobil unic. Sistemul prin care acest lucru e posibil e impartit in patru mari arii dedicate lui 458 Italia: Racing si Circuit, Exterior si Culori, Interior si Materiale si Echipamente si Calatorii. De exemplu, caracterul sportiv al masinii poate fi subliniat prin optarea pentru scaune din fibra de carbon, iar clientii pot alege dintr-o varietate extrema de culori si materiale prin intermediul uneltelor de configurare virtuala disponibile in showroom-urile Ferrari.

  • Cele mai spectaculoase masini, cea mai spectaculoasa poveste
Dincolo de lansarea noului model Ferrari in Romania, aniversarea Forza Rossa a fost si un prilej pentru reprezentantii companiei de a face o retrospectiva a celor doi ani de activitate si de a vorbi despre proiectele viitoare.
Citeste si:
Formula 1 Australia: Max Verstappen câștigă după o cursă...
Formula 1 Australia: Max...

“Am mers in acesti doi ani cu piciorul pe acceleratie, asa cum se cuvine cand ai in spate un astfel de brand. Daca in 2008 am vandut 15 masini, in 2009 si 2010 am reusit sa vindem cate 25 de masini/an. Si mai avem inca 21 de masini pe lista de asteptare. Intr-un moment dificil, am adus cunoscatorilor nu doar o masina, ci si o investitie.” Ion Bazac, presedinte Forza Rossa.

La mai putin de un an de la anuntarea parteneriatului Forza Rossa-Ferrari, compania inaugureaza si primul showroom Ferrari din tara. Astfel, potrivit Wall-Street, dupa o investitie de peste 5 milioane de euro, Forza Rossa Center devine primul showroom Ferrari din Romania cu facilitati de service. Acesta se desfasoara pe o suprafata totala de 2.800 mp si este structurat pe trei niveluri.

La sfarsitul lui 2009, Forza Rossa deschide la Bucuresti, pe Calea Victoriei, cel mai mare magazin Ferrari Store din Europa de Est. Acesta are o suprafata de 450 mp, vine dupa o investitie de 4,2 milioane de euro si comercializeaza numeroase produse sub marca Ferarri: imbracaminte, accesorii, echipamente pentru copii, dar si hobby & sport, precum si cosmetice.

Citeste si:
Ingredientele pentru Formula 1 - Automarket
Ingredientele pentru Formula...

In 2010, la inceputul lunii mai, compania lanseaza www.ferraristore.ro, primul magazin online unde fanii marcii pot comanda la distanta peste 6.000 de produse ce poarta brandul Ferrari.

Cele mai vandute modele, in cei doi ani de activitate, au fost: 599 GTB, 612 Scaglietti One to One, Scuderia Spider, California, 599 GTO si nu in ultimul rand cel mai nou model, 458 Italia. Scuderia Spider si 599 GTO, modele de colectie, desi au avut alocate Romaniei doar cate doua masini, au fost imediat achizitionate de catre iubitorii de Ferrari romani, pentru Scuderia Spider fiind necesara suplimentarea cu inca doua masini. Noul model, proaspat lansat in Romania, are deja solicitari pentru 17 unitati, 6 dintre ele urmand sa fie livrate in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.