Bătrânii din centrele de îngrijire reprezintă jumătate din decesele cauzate de Covid-19 în Europa, anunță Organizația Mondială a Sănătății.

Hans Kluge, Directorul Biroului Regional pentru Europa al OMS, susține că este necesar ca guvernele să continue să ofere ajutor grupelor vulnerabile. Conducătorii centrelor de îngrijirea s-au plâns de prețul ridicat al echipamentelor de protecție și de lipsa de personal. Chiar dacă acestea au încercat să ia măsurile necesare pentru a limita răspândirea virusului, acest lucru nu va fi posibil și fără ajutor guvernamental, este de părere Kluge.

„Ce se întâmplă este o tragedie umană de neimaginat" a spus acesta în contextul în care aprobare jumătate din noile cazuri de coronavirus detectate în Italia în luna aprilie au avut loc în azilurile de bătrâni.

Procurorii investighează dacă nu cumva conducerea unor cămine de bătrâni din Lombardia, cea mai afectată regiune italiană, a făcut în mod activ rabat de la măsurile de protecție. Personalul de la Pio Alberto Trivulzio, cel mai mare azil de bătrâni din Milano, a declarat că la începutul epidemiei i s-a interzis purtarea măştilor, aparent pentru a preveni panica în rândul rezidenților, scrie Agerpres.

Italia a raportat peste 25.000 de decese provocate de COVID-19 şi circa 190.000 de infectări.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.