Combustibilul biologic, cum este cazul biodieselului obtinut din seminte de soia, creaza de patru ori mai multe emisii poluante decat motorina sau benzina.

Pana in 2020, Uniunea Europeana si-a stabilit drept scop, prin politica sa de mediu, ca 10% din combustibilul folosit in transporturi pe teritoriul sau sa provina din surse regenerabile, in principal combustibili biologici, se arata intr-un document recent al Uniunii Europene (UE), conform 0-100.ro. Tinta decisa initial vine in contradictie cu impactul nedorit asupra mediului pe care folosirea acestui tip de combustibil il poate avea.

Pe langa emisiile poluante considerabil de mari ale biodieselului, rapoarte ale oamenilor de stiinta indica alte consecinte negative ale folosirii combustibililor biologici, cum ar fi diminuarea suprafetei cultivate cu cereale, ceea ce va duce la cresterea pretului alimentelor, defrisarile ce ar avea loc in scopul obtinerii de noi suprafete cultivabile si arderea padurilor ce determina eliberarea unei vaste cantitati de dioxid de carbon in atmosfera.

Biodieselul obtinut din ulei de rapita si bioetanolul produs din sfecla de zahar sunt si ele mai poluante decat combustibilii clasici.

Singura optiune viabila in aceasta privinta, care ar reduce emisiile poluante sub cele ale benzinei si motorinei, ar fi importarea bioetanolului din America Latina, obtinut din ulei de palmier si sfecla de zahar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.