De peste doua decenii, divizia Saab Automobilie AB este detinut de Geberak Motors (GM). Insa acest lucru ar putea lua sfarsit, iar Saab ar putea reveni sub control suedez, dupa ce Koenigsegg Automotive AB, producator de automobile sport, a ajuns la un acord cu GM privind achizita diviziei.
Pentru a finaliza tranzactia, Koenigsegg mai trebuie sa mai stranga circa 300 de milioane de dolari, iar cele doua companii urmeaza sa faca un anunt in acest sens in cursul zilei de marti, au precizat surse citate de Bloomberg.

Suedia a reafirmat angajamentul de a garanta un imprumut de 600 milioane dolari obtinut din partea Bancii Europene de Investitii (BEI), iar GM si Koenigsegg vor contribui cu aproximativ 500 de milioane dolari la capitalul Saab, noteaza Wall-Street.

Mizand pe tendinta pietei de a se indrepta catre modelele non-poluante, Saab planuieste dupa ce va trece in administrarea Koenigsegg, sa lanseze un model electric si trei noi modele de automobile pana in 2012.

Divizia Saab, aflata in prezent in pierdere, a fost pusa in vazare in luna februare de grupul falimentar GM. Saab are nevoie de un nou proprietar pentru a putea benefia de garantii guvernamentale pentru finantare de la BEI, iar in ultimele luni a discutat cu doi sau trei potentiali cumparatori.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.