Grupul auto american General Motors a semnat un acord preliminar de vanzare a diviziei Saab Automobile catre constructorul suedez de autoturisme de lux Koenigsegg, potrivit unui comunicat GM, citat de AFP.
"Vanzarea, estimata sa fie incheiata pana la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al acestui an, include un angajament de finantare de 600 milioane dolari din partea Bancii Europene de Investitii (BEI), finantare garantata de guvernul suedez", a anuntat GM.

Comunicatul nu preciza conditiile vanzarii, potrivit NewsIn.

Divizia Saab Automobile, ce a fost pusa in vanzare de grupul falimentar General Motors in luna februarie, a purtat discutii cu doi sau trei potentiali cumparatori in ultimele saptamani, si piata estima deja ca va incheia un acord cu Koenigsegg.

Saab, aflat in pierdere, are nevoie de un nou proprietar pentru a beneficia de garantii guvernamentale pentru finantare de la BEI.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.