Potrivit NewsIn, Consiliul Superior al Comisariatului pentru Societatea Civila a cerut, joi, magistratilor Curtii de Apel Bucuresti suspendarea Ordonantei de Guvern privind triplarea taxei auto, dupa ce anterior a solicitat anularea acestui act normativ.
Tot joi, judecatorii au hotarat sa respinga cererea de preschimbare a termenului din 20 ianuarie 2009. Astfel, luna viitoare se va judeca si actiunea privind anularea actului normativ prin care s-a triplat taxa auto.
Consiliul Superior al Comisariatului pentru Societatea Civila a depus in data de 12 decembrie, la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti, o contestatie prin care Guvernul Romaniei este chemat in judecata pentru ca a triplat taxa auto pe masinile second-hand.
Comisariatul pentru Societatea Civila (CSC) a facut contestatia in urma sesizarilor populatiei adresate acestei institutii. CSC considera ca noua taxa incalca Tratatul Comunitatii Economice Europene (CEE) si Constitutia Romaniei. "Triplarea taxei auto pentru autoturismele second-hand incalca articolul 95 din Tratatul CEE, care spune ca niciun stat nu poate aplica, pentru produsele din alte state membre, impozite si taxe mai mari decat cele care se aplica produselor nationale similare", a declarat, pentru NewsIn, Ioan Grigore Prodan, comisar general, sef al Consiliului Superior in cadrul CSC.
In plus, CSC considera ca, prin adoptarea noii taxe auto, Guvernul a incalcat acquisul comunitar, pentru ca valoarea taxa depaseste valoarea reziduala a autoturismelor second-hand. CSC a solicitat si un punct de vedere din partea Comisiei Europene. "Speram ca, prin actiunea in justitie, sa blocam aplicarea taxei", spune Prodan.
Guvernul a decis, pe 10 decembrie, prin ordonanta de urgenta, triplarea taxei pentru autoturismele si autoutilitarele care nu au Euro 4 si care sunt inmatriculate pentru prima data pe teritoriul Romaniei si al altor state comunitare, incepand cu 15 decembrie.
Comisariatul pentru Societatea Civila (CSC) este o structura neguvernamentala care si-a inceput activitatea la data de 1 octombrie 2003. CSC are personalitate juridica si functioneaza, ca structura unica, pe principii asemanatoare institutiei Avocatului Poporului si are reprezentante teritoriale in toate judetele tarii si in strainatate.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Campanie Salt Bank: banca dublează donațiile românilor
Sursa: futurebanking.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 9-15 decembrie...
Sursa: garbo.ro
-
Leacuri bătrânești pentru arsuri stomac - remedii naturale eficiente
Sursa: kudika.ro
-
CCR a decis când va analiza cererile de anulare a alegerilor
Sursa: wall-street.ro