Business 30 Mai 2008 01:59
Au pe mana afaceri de sute de milioane de euro si conduc mii de oameni. Cu doua zile inainte de 1 iunie, redactorii Wall-Street au aflat de la manageri de top felul cum vad astazi copilaria si relatia cu proprii copii.

Presedintele & CEO Raiffeisen Asset Management are 33 de ani si lucreaza din 2002 in aceasta companie, conducand, pe rand, Departamentul de Cercetare Economica, apoi Departamentul Administrarea Activelor si Pasivelor din cadrul Raiffeisen Bank.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Mihail Ion este doctor in economie, specializarea relatii financiar-valutare, si lector al ASE si detonator al certificarii CFA(Chartered Financial Analyst). Din noiembrie 2005, Ion este presedinte al Consiliului de Administratie si Director General al RAM.

Mihail Ion a explicat ca in copilarie era linistit, se simtea bine in natura, preferand fotbalul si pescuitul in compania fratelui mai mare si a prietenilor.

“A trecut ceva timp de atunci, chiar daca sunt totusi tanar, asa ca nu imi aduc foarte bine aminte. Am copilarit la bunici, intr-un sat din Judetul Arges, in apropiere de Pitesti. Si dupa ce am inceput scoala, cea mai mare parte a vacantelor le petreceam tot la bunici”, ne-a declarat acesta. Ion ne-a spus ca in vremea copilariei sale nu sarbatoarea 1 Iunie si ca aceasta zi nu a fost niciodata marcanta pentru el.

Momentele frumoase sau mai putin frumoase din copilarie se pot transforma in amintiri care marcheaza un om, ramanandu-i intiparite. Mihail Ion ne-a spus ca cea mai frumoasa amintire a sa din acea perioada este primirea unei biciclete. “Am indragit-o imediat ce am invatat sa o folosesc, cred ca imi placea faptul ca ma deplasam cu viteza mai mare”, spune acesta. In schimb, cel mai urat moment a fost la moartea bunicului din partea tatalui. “Tineam fosrte mult la el. Aveam putin peste 6 ani”.

Ca orice copil, presedintele Raiffeisen Asset Management a fost influentat in copilarie de familie dar si de dascalii din scoala generala. “Asupra tuturor copiilor parintii si bunicii exercita o influenta majora, lor le datorez omul care sunt acum. In plus, invatatoarea si profesorii de la scoala generala au avut o contributie deosebita asupra devenirii mele, au fost niste dascali deosebiti carora le voi fi intotdeauna recunoscator”, ne-a mai spus Mihail Ion.

Stiintele exacte au fost preferatele presedintelui RAM, mai ales in gimnaziu. “ Participam la concursurile rezolvarilor de probleme publicate in gazeta matematica sau la olimpiadele scolare, aveam o competitie destul de puternica cu ceilalti colegi”, ne-a mai spus acesta. Pasiunea pentru aceste doua materii a continuat si in liceu, acesta pregatindu-se pentru admiterea la Facultatea de Electronica. “La inceputul clasei a XII-a am renuntat la electronica si am inceput sa ma pregatesc pentru ASE, asadar m-am concentrat mai mult pe economie”, a spus Mihail Ion.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.