Business 28 Mai 2008 04:40
O firma care are de recuperat bani de la Metro Cash&Carry Romania a solicitat in instanta deschiderea procedurii de insolventa a retailerului, iar Tribunalul Bucuresti a admis cererea introductiva si a stabilit data de 3 octombrie ca termen in acest dosar.

Lantul de magazine Metro, aproape de faliment Tribunalul Bucuresti a admis, in data de 16 mai, cererea societatii Toneli Holding SRL, care a cerut in instanta declansarea procedurii de lichidare judiciara a Metro Cash&Carry Romania SRL, pe motiv ca nu si-a achitat datoriile in valoare de 587.998,47 RON fata de Toneli.

"Tribunalul Bucuresti admite cererea SC Toneli Holding SRL, in baza articolului 33, alineat 4 din Legea 85/2006 (privind procedura insolventiei), deschide procedura generala a insolventiei impotriva SC Metro Cash&Carry Romania SRL", se arata sentinta comerciala a magistratilor Tribunalului.

De asemenea, instanta a decis sa desemneze ca administrator judiciar firma Consulta 99 SPRL, care va trebui sa intocmeasca, in 60 de zile de la desemnare, un raport despre cauzele si imprejurarile care au dus la insolventa, cu mentionarea persoanelor care se fac vinovate.

Magistratii au mai dispus, in data de 16 mai, notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului (SC Metro Cash&Carry Romania SRL) si creditorilor.

Toneli Holding SRL a cerut in instanta, in octombrie 2007, deschiderea procedurii de faliment impotriva Metro Cash&Carry Romania SRL, deoarece intrgul lant de magazine ar fi datorat 390.994,62 RON, la care s-au adaugat penalitatile si dobanda legala in valoare de 197.003,85 RON. Debitul cu care Metro figureaza in registrele Toneli reprezinta contravaloarea marfurilor procurate, mai exact oua de consum.

Reprezentantul Metro Cash&Carry Romania a sustinut, insa, potrivit actelor aflate la dosar, ca Toneli Holding SRL nu este tutelarul tuturor creantelor, ca a achitat 11.155,68 RON din datorie si a cerut respingerea cererii de declansare a procedurii insolventiei. De asemenea, reprezentantul Metro Cash&Carry Romania SRL a negat ca lantul de magazine s-ar fi aflat in incapacitate de plata, date fiind relatiile comerciale cu numerosi parteneri.

Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva, putand fi atacata cu recurs in 10 zile de la comunicare.

Metro Cash & Carry Romania va ataca cu recurs hotararea judecatoreasca conform careia s-a deschis procedura insolventei comerciale si falimentului impotriva retailer-ului, a declarat, potrivit NewsIn, directorul reprezentantei Metro Group in Romania, Daniela Cucu.

"Consideram aceasta hotarare complet neintemeiata si vom ataca aceasta hotarare cu recurs in instanta, dar pentru acest lucru avem nevoie ca hotararea judecatoreasca sa fie redactata si comunicata conform legii", a declarat Daniela Cucu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.