Romania ar putea participa, alaturi de Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Rusia, Turcia si Ucraina, la finantarea unei autostrazi cu o lungime de 7000 de kilometri. Proiectul va fi pus in practica in urma semnarii unui memorandum.

Constructia unei autostrazi care sa uneasca toate statele riverane Marii Negre este, deocamdata, doar un proiect, si are "cat de cat sanse" de realizare, a declarat, ieri, pentru Ziua, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. "Autostrada Marea Neagra este o idee care are cat de cat sanse, dar a ramas la stadiul de proiect de discutii. Nu este obligatoriu sa se si intample", a afirmat Orban.

Statele fac parte din Organizatia pentru Cooperare Economica la Marea Neagra, din care face parte si Romania.Autostrada este finantata din fonduri nationale, europene, precum si de la institutii internationale de credit, potrivit Romania Libera. Astfel, Romania, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Rusia, Turcia si Ucraina vor aloca fonduri nationale si de la buget pentru finantarea proiectului, care va fi pus in practica in urma semnarii unui memorandum, se arata in articol.

Constructia autostrazii va fi finantata si cu fonduri ale UE, Bancii Europene pentru Investitii, Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, precum si ale Bancii Mondiale. Conditiile memorandului urmau sa fie discutate, ieri, de guvernul bulgar, anunta Gardianul.

Lansata ca initiativa de cooperare economica regionala, in 1992, Cooperarea Economica a Marii Negre a devenit organizatie la data de 30 aprilie 1999, dupa semnarea Cartei Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra si depunerea instrumentelor de ratificare de catre 10 state membre, printre care si Romania, scrie Curierul National.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.