Gigi Becali vrea sa isi faca banca, insa nu una pentru romanii de rand, aceasta se va ocupa in mod special de clientii milionari in euro.

Gigi Becali vrea o banca de nisa, care sa se ocupe in special de averile celor care au in cont multe milioane de euro. Adica de private banking. Potrivit proiectului care va fi inaintat spre avizare Bancii Centrale, banca va functiona cu sediul central la palatul din Aleea Alexandru, iar in decursul anilor banca se va extinde si in tara.

"Despre banca nu vorbiti cu mine amanunte. O sa vorbiti cu cei din echipa de consilieri, care s-a ocupat de proiect. O sa vedeti ca nu va avea nimeni banca asa ca a lui Becali. O sa fie un Rolls-Royce al bancilor, ma-ntelegi?", a declarat latifundiarul, pentru Adevarul.

In scurt timp pe piata financiara va aparea o noua institutie ce va purta numele „Becali Bank“. Pentru acest proiect, Gigi Becali a adunat in jurul sau cei mai buni oameni ai domeniului bancar, fosti angajati BNR, si in acelasi timp fosti colegi ai lui Mugur Isarescu.

„Am depus documentele si sper ca intr-o luna sa primesc autorizatie ca, pana la vara, banca sa poata incepe sa lucreze. Va avea un capital social de 30 de milioane de euro si se va numi Becali Bank”, a declarat Gigi Becali pentru Ziarul Financiar. Finantatorul din Ghencea va detine 90% din actiuni, restul de 10% fiind ale unui fin de-al sau.

Pana acum ceva timp, Becali se orienta si cauta sa-si faca loc in industria modei, printr-o linie vestimentara de lux adresata exclusiv barbatilor. Si, cum averea lui a fost estimata la trei miliarde de dolari iar presedintele PNG a urcat, astfel, doua pozitii fata de 2006 in Top 300 Capital, isi poate permite sa-si indeplineasca orice vis. "Domnul Becali nu exclude ca in viitorul apropiat sa investeasca, printre altele, si in industria modei, sa scoata pe piata costume marca Becali, camasi Becali sau cravate Becali. De ce o astfel de marca de haine n-ar deveni la fel de cunoscuta sau, poate, mai cunoscuta decat celebra marca Gianni Versace?!", a declarat, citat de Ziua, avocatul miliardarului, Catalin Ciubota.

In ceea ce priveste banca, afaceristul a declarat ca: "echipa mea a dat la o companie acreditata de Banca Nationala sa studieze dosarul. Firma este Delloite&Touche si ar urma in 2-3 saptamini sa prezinte proiectul catre BNR, care ar urma sa ia o decizie. Apoi ar putea dura o saptamina sau o luna", a declarat in exclusivitate pentru Cotidianul Gigi Becali, patronul institutiei de credit.

Spre deosebire de ceea ce se intampla la celelalte banci, angajatii Becali Bank, ar urma sa fie platiti cu salarii de pana la de 3 ori peste media pe sistem. "Salariile vor fi triple, fata de 20-25 de milioane cit cistiga acum un functionar. Directorii nu stiu cit vor cistiga, pentru ca isi vor stabili ei singuri salariile", declara Becali, scrie Cotidianul.

Astfel, salariul unui director din banca poate ajunge si la 7.000 de euro lunar in functie si de veniturile pe care le aveau la fostul loc de munca. Salariile pentru pozitii similare in sistemul bancar sunt de 2.500-3.000 de euro. In ceea ce priveste sediul viitoarei banci, Becali ne-a reconfirmat faptul ca aceasta va functiona in palatul de pe Aleea Alexandru numarul 1. "Tot palatul se transforma in banca. Sigur, eu voi avea biroul tot aici, dar in rest va fi banca", a mai declarat acesta.

Persoane apropiate proiectului au spus ca oamenii lui Becali cauta deja prin bancile din Romania personal pentru viitoarea institutie de credit, specialisti in toate domeniile, de la IT pana la specialisti in risc.

Becali Bank va fi prima banca din Romania ce va oferi exclusiv servicii de private banking. Conceptul de private banking presupune ca un angajat al bancii sa devina "consultant pe probleme financiare" al clientului. Pe piata bancara din Romania mai activeaza si alte banci care ofera servicii de private banking, insa nici una nu se axeaza exclusiv pe acest tip de servicii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.