Emisiunea de euroobligatiuni pe termen de zece ani, cu o valoare intre 500 milioane euro si un miliard euro, va fi lansata de Romania in luna februarie, urmand ca plata titlurilor sa fie realizata in martie, a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, transmite Mediafax.
"Lansarea va avea loc in luna februarie, iar tragerea in luna martie", a afirmat Vasilescu. In perioada premergatoare lansarii de euroobligatiuni, oficiali ai Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si ai Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) vor efectua deplasari in mai multe state, pentru a promova emisiunea de titluri lansata de Romania. Consilierul guvernatorului BNR a aratat ca acest program de promovare a inceput deja, viceguvernatorii bancii centrale, Eugen Dijmarescu si Cristian Popa, alaturi de specialisti din MEF sustinand prezentari la Viena.

Turneul de prezentare va dura aproximativ 2-3 saptamani. Principala destinatie a banilor atrasi prin emisiunea de euroobligatiuni o reprezinta acoperirea unui alt credit extern, in valoare de 600 de milioane de euro, care ajunge la scadenta la mijlocului anului.

La sfarsitul lunii decembrie 2007, MEF a selectat bancile UBS, Credit Suisse First Boston si EFG Eurobank ca intermediari ai emisiunii de obligatiuni pe pietele internationale.
Bancile castigatoare au acceptat un comision de 0,04% din valoarea emisiunii, oferind, de asemenea, unele dintre cele mai bune randamente.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.