"Orice masura de ajutor de stat trebuie notificata inainte Comisiei Europene. Aprobarea unui act normativ poate fi incadrata la ajutor de stat deoarece creaza din partea investitorului asteptari legitime privind unele facilitati", au precizat sursele citate.

Aceleasi surse au precizat ca dupa analizarea observatiilor partilor interesate, Comisia Europeana trebuie sa emita o decizie finala in termen de 18 luni de la data deschiderii procedurii de investigare. "In acest timp Ford nu poate sa inceapa productia de automobile la Craiova", a adaugat sursa citata.

Ministrul delegat pentru relatia cu parlamentul Mihai Voicu a declarat, joi, pentru NewsIn ca dezbaterea legiide privatizare a Automobile Craiova in Parlament cu siguranta nu va continua, iar contractul intra in vigoare dupa aprobarea legii.El a adaugat. ca dupa sosirea deciziei CE, dezbaterile vor fi reluate si se vor incheia in cel mult trei saptamani, mai ales ca proiectul a trecut deja de trei comisii.

AVAS si Consiliul Concurentei trebuie sa trimita, pana la sfarsitul lunii octombrie, o pozitie la Comisia Europeana privind toate aspectele referitoare la concurenta si ajutor de stat ale privatizarii Automobile Craiova.