Nu de mult, a aparut o noua moda in Romania… placarile cu aur. Daca vrei sa arati ca iti place luxul si ca iti permiti asa ceva, placheaza cu aur diverse obiecte de prin casa, sau chiar componente ale masinii

Cu siguranta vei fi in trend si vei lasa pe multi cu gura cascata de uimire. Un lucru important de stiut... merita efortul si banii! Andrei Corlade (foto), franchise director la firma Goldess, ne spune mai multe despre ceea ce se pare a fi una din afacerile viitorului apropiat.

Ce fel de obiecte placati cu aur?
Noi suntem pe piata din Romania din 2OO4, iar domeniul de activitate il reprezinta serviciile profesionale de placare cu metale pretioase, adica, placam cu aur orice fel de obiecte, aducandu-le un plus de valoare si de frumusete. Incepand de la o banala bijuterie pana la instrumente muzicale; articole sportive - arme, crose de golf, mulinete, trofee, medalii; articole promotionale de lux din serii limitate - stilouri, brichete, brelocuri, portcarduri, seturi de protocol; obiecte de cult - icoane, sfesnice, candele, cruci, candelabre; articole pentru restaurante, hoteluri si cazinouri - tacamuri, tavi, fructiere, frapiere; articole de design interior - baterii de baie, balustrade, lustre, manere de usi, accesorii metalice de mobilier, vaze; si multe altele. Totul depinde de dorinta si imaginatia clientului.

In functie de ce anume stabiliti preturile?
Preturile sunt stabilite in functie de marimea obiectului ce urmeaza a fi placat si de metalul folosit. Metalele pe care le folosim sunt: aur, de 14, 18 si 24 de carate, galben, roz sau alb; argint; platina sau rodiu. Datorita faptului ca placam doar cu metale pretioase, ne adresam clasei medii si de lux, pentru ca nu oricine isi poate permite asa ceva, o cada, o balustrada sau o masina placata cu aur e ceva mai costisitoare. Singurele obiecte placate accesibile tuturor sunt bijuteriile.

Care a fost cea mai excentrica, cea mai scumpa si cea mai interesanta comanda pe care ati primit-o?
Cea mai excentrica comanda pe care am onorat-o a fost placarea unei bai cu aur de 24 de carate; cada, chiuveta, bateriile de la obiectele sanitare, rama oglinzii, suportul de prosoape, caloriferul, precum si manerul de la usa erau imbracate in cel mai fin si mai pur aur existent. Era cadoul facut de sot sotiei lui la implinirea a zece ani de casatorie. Cea mai interesanta comanda primita a fost placarea cu aur a unui set de instrumente chirurgicale. Acesta a fost cadoul oferit unui cunoscut medic ce urma sa iasa la pensie. Iar cea mai scumpa lucrare a noastra a fost o balustrada de 4O de metri lungime, placata cu aur de 24 de carate, ce a costat 42.OOO de euro.

Placarea este facuta de oameni sau de utilaje speciale?
Nu folosim utilaje pentru procesul de placare, piesa este lucrata manual cu ajutorul unor echipamente speciale. Precizez ca aurul pe care il folosim este procurat de la BNR, acest lucru ofera garantia ca materialele intrebuintate de noi sunt de cea mai buna calitate. Urmarim calitatea, deoarece clientii nostri sunt oameni carora le place sa iasa in evidenta, oameni iubitori de frumos, pentru care unele obiecte placate de noi, asezate unde trebuie, confera o stare de mandrie si realizare.

Este adevarat ca sunt obiecte care trebuie demontate inainte de placare?
Da... si nu, depinde de natura obiectului respectiv. Spre exemplu, am placat cu aur un pistol la care a trebuit sa demontam piesele pentru a ne usura munca. Atat placarea, cat si demontarea, iar apoi montarea pistolului au fost facute manual. In schimb, la automobile putem placa cu metal pretios componentele fara a demonta absolut nimic, aurul placat direct pe masina nu deterioreaza suprafetele invecinate, cum ar fi vopseaua sau plasticul, datorita aparaturii de inalta generatie pe care o detinem. Iar daca sunt respectate instructiunile de folosire si sunt manevrate cu atentie, obiectele placate pot dura o vesnicie. Firma noastra da o garantie de cinci ani pentru toate placarile, inclusiv pentru cele cu platina sau cu argint, care sunt procurate tot de la BNR, ca si aurul. Diferenta este ca cele mai multe comenzi le primim pentru placari cu aur, si mai putine pentru platina si argint.

Cum vedeti viitorul acestui gen de afacere?
Piata placarilor cu metale pretioase este in continua crestere, si spunem asta deoarece, de la deschiderea sistemului de franciza, marca noastra a reusit sa se extinda in cinci judete din tara: Bacau, Bihor, Buzau, Cluj si Timis. Dupa parerea mea, acest gen de afacere e de viitor nu numai pentru ca nu necesita nici un fel de cunostinte sau de experienta anterioara, ci si datorita costurilor totale scazute de start-up, care sunt in jur de 12.OOO de euro. Asta face ca franciza Goldess sa fie una dintre cele mai ieftine. In privinta specialistilor care executa placarile, nu ar trebui sa isi faca nimeni griji pentru ca oricine poate deveni maestru daca urmeaza cursurile de specialitate, care nu sunt deloc grele si dureaza doar cateva zile. Concluzia: viitorul afacerii este la fel de stralucitor ca aurul de 24 de carate.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.