Reviziile frecvente pe care unele banci le fac la reteaua de carduri au ca scop imbunatatirea sistemului informatic
Trecerea la tehnologia cardurilor cu cip, unificarea conturilor de card cu cele curente si cresterea securitatii tranzactiilor sunt motivele principale pentru care mai multe banci au decis in acest an sa opreasca temporar functionarea bancomatelor.

In ultima vreme, o serie de banci au anuntat ca sisteaza functionarea sistemului de carduri cu scopul de a efectua diverse operatiuni de imbunatatire a tranzactiilor. Aceste operatiuni au loc de regula noaptea, pentru a afecta cat mai putin clientii, dar sunt si cazuri cand ele se prelungesc si pe parcursul zilei.
Analizand anunturile de acest fel facute de banci de la inceputul anului, o singura institutie de credit se detaseaza net fata de pluton. Este vorba de BRD, care pana acum a oprit temporar sistemul de carduri de cinci ori.

BRD trece la tehnologia cu cip

Pauzele si-au facut aparitia chiar de la inceputul anului, cand BRD a anuntat pentru prima oara in 2007 ca pe 14 ianuarie reteaua de ATM si POS a bancii va fi oprita timp de 8 ore. In acest interval, cardurile emise de banca nu puteau fi folosite pentru plati la comercianti si retrageri de numerar, iar serviciul de call-center a fost suspendat temporar. Drept urmare, BRD a recomandat clientilor sa-si asigure o rezerva de numerar pentru intervalul de timp mentionat, sugestie pe care a repetat-o la fiecare noua oprire. �Intreruperile programate ale sistemului de carduri care au avut loc in acest an au ca obiectiv implementarea unor upgrade-uri care vizeaza, pe langa imbunatatirea serviciilor oferite clientilor, si imbunatatirea performantelor tehnice si a securitatii sistemului informatic�, a precizat Dana Demetrian, director executiv la Departamentul Gestiune Produse si Servicii din BRD


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.