Trecerea la noile norme de creditare si alte schimbari, precum politica de preturi, au adus Bancii Comerciale Romane un volum al creditelor acordate mai mare cu 25% in luna iulie fata de iunie, a declarat ieri, pentru Mediafax, Martin Skopek, vicepresedinte al bancii.

Totodata, Skopek, responsabil cu activitatea de retail, este de parere ca ritmul de crestere a vanzarilor de noi credite se va ridica la 30% lunar dupa ce noul sistem va fi pe deplin functional si toti angajatii vor fi familiarizati cu noile norme.

Directorul de comunicare al bancii, Corneliu Cojocaru, a declarat ca aceasta crestere a volumului de credite acordate a fost franata de canicula care s-a manifestat in aceasta luna.
BCR a primit la jumatatea lunii iunie avizul bancii centrale asupra noilor norme de creditare.
In ceea ce priveste masura de renuntare la impunerea unui avans pentru anumite categorii de clienti, ce a fost anuntata pentru cea de-a doua jumatate a anului, Skopek a spus ca banca nu a finalizat inca discutiile interne pe aceasta tema.

Banca nu se ridica inca la standardele grupului din care face parte

Potrivit unui studiu tip "mystery shopping" realizat de BCR, institutia de credit se situeaza inca sub standardele grupului austriac Erste, din care face parte, referitor la modul de deservire a clientilor, cunoasterea si prezentarea produselor de catre angajati.
"Ne situam sub standardele Erste si ale altor tari din regiune, dar vestea buna este ca nu suntem departe de situatia in care se aflau bancile din celelalte tari", a mentionat Skopek.
Acesta a mentionat ca astfel de actiuni vor fi organizate la nivelul intregii retele nationale a institutiei. Metodologia de sondare este similara cu cea a Erste, insa difera in anumite privinte, intrucat preferintele consumatorilor difera de la tara la tara.

BCR deschide in urmatoarele luni o banca pentru locuinte

Programul de Integrare si Dezvoltare a BCR in perioada 2007-2009 are in vedere masuri de imbunatatire a serviciilor si de crestere a satisfactiei clientilor.

Ca planuri de viitor, reprezentantii bancii si-au reafirmat intentia de a deschide o banca pentru locuinte. Astfel, in urmatoarele luni, banca are in vedere realizarea mai multor proiecte in zona de retail, printre care o banca pentru locuinte, un fond de pensii private si unitati teritoriale specializate in credite ipotecare. In prezent, pe piata romaneasca functioneaza doua banci de acest tip, HVB Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Banca pentru Locuinte, care ofera produse de economisire-creditare in special pentru persoanele care doresc un credit imobiliar.

Un alt proiect care va fi pus in practica de BCR este introducerea biroului de management al reclamatiilor clientilor (ombudsman), a mai anuntat banca.

De asemenea, banca are in vedere introducerea tranzactiilor bancare prin telefon si schimbarea designului cardurilor pentru a se alinia standardelor actionarului sau majoritar. BCR a programat pentru acest an deschiderea unui numar de 87 de noi unitati, urmand sa isi extinda reteaua si in urmatorii ani, pentru a ajunge, in 2009, la 668 unitati. "Expansiunea retelei ne va permite sa facem fata competitiei in ceea ce priveste accesul la servicii si usurinta oferita clientilor nostri", arata oficialii bancii.

Nu a fost luata o decizie privind inlocuirea vicepresedintelui Danut Bunea

In ceea ce priveste persoana care il va inlocui pe Danut Bunea pe postul de vicepresedinte executiv al bancii, responsabil cu piata de capital, oficialii bancii au declarat ca inca nu a fost luata nicio decizie in acest sens. "Incercam sa gasim pe cineva care sa preia functia si responsabilitatile domnului Bunea", a spus Martin Skopek. Bunea, care a ocupat functia de vicepresedinte din aprilie 2004, si-a inaintat demisia la inceputul lunii iulie, aceasta urmand sa devina efectiva la 1 august.
BCR, membra a grupului Erste Bank, este cea mai mare banca din Romania, cu active de peste 14,6 miliarde euro. Banca are, in prezent, peste 500 de sucursale si agentii, emite 23 de tipuri de carduri de credit si de debit si are instalate peste 1.300 de bancomate si 11.000 de aparate pentru plata prin card la comercianti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.