Analistii imobiliari ai companiei CB Richard Ellis estimeaza ca preturile pentru apartamentele situate in blocuri vechi vor mai creste in 2007 cu 10-15%, deoarece noile proiecte nu pot acoperi inca cererea existenta, iar un echilibru pe piata imobiliara nu se va produce mai devreme de zece ani.

Dezechilibrul de pe piata locuintelor se va mentine inca zece ani "Este greu de estimat un termen cand se va ajunge la un echilibru intre cerere si oferta pe piata locuintelor. Factorii economici si politici pot influenta intr-un sens sau altul nivelul investitional imobiliar, inclusiv cel rezidential, insa nu se intrevede ca acest echilibru sa apara mai devreme de zece ani", sustin analistii CBRE.

"Pentru a discuta de echilibru trebuie sa vorbim inainte de lipsa apartamentelor noi de pe piata din ultimi 17 ani. Daca nu am lua in calcul o crestere demografica, echilibrul ar putea sa apara in 10-15 ani", a declarat pentru Wall-Street, Razvan Stroescu, Manager Residential Brokerage, Coldwell Banker Affilliates of Romania.

Evolutia pretului pe segmentul rezidential este influentata in principal de dezechilibrul intre cerere si oferta si de costul fortei de munca, sustin analistii imobiliari ai companiei CB Richard Ellis (CBRE). Cererea inca foarte mare pentru locuinte in raport cu numarul de unitati locative noi din proiectele imobiliare deja anuntate, la care se adauga lipsa din ce in ce mai mare a fortei de munca autohtone in domeniul constructiilor, determina mentinerea cresterii preturilor, au adaugat reprezentantii companiei.

Preturile medii de vanzare a proiectelor destinate populatiei cu venituri medii vor inregistra cea mai mare crestere, aproximativ 20% pe parcursul anului 2007, comparativ cu anul trecut. In schimb, pentru proprietatile de lux situate in proiecte tip vila sau in cladiri de inaltime joasa preturile vor creste cu 5-10%, pe acest segment inregistrandu-se in prezent un relativ echilibru.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.