Cuantumul in numerar din operatiunile financiare pe termen scurt in care este implicata moneda nationala a Romaniei ar putea fi intre 2 si 2,5 miliarde euro, iar leul devine o moneda credibila potrivit reprezentantului Fondului Monetar International (FMI) la Bucuresti Juan Jose Fernandez-Ansola

Reprezentantul FMI in Romania: Leul devine o moneda credibila Reprezentantul FMI la Bucuresti a mai spus ca din moment ce leul devine o "moneda credibila", oamenii se bucura sa foloseasca leul in tranzactii speculative, in care jucatorii de pe piata se imprumuta in valute cu randament mic, pentru a finanta cumpararea altor active care pot genera castiguri mai mari, respectiv in schimburi.

"Este insa foarte dificil sa spun care ar fi suma exacta, deoarece exista operatiuni care se desfasoara aici si operatiuni care au loc in strainatate", a precizat Fernandez-Ansola, citat de NewsIn. "In strainatate pot circula miliarde de euro pe care nu ii poate controla nimeni. Nu putem estima care este suma exacta", a mai spus reprezentantul FMI. "Capitalul ar putea fi mai mare", a observat Ansola, care a adaugat ca "pe o baza zilnica sau saptamanala, pot fi observate fluxuri de bani care nu stim de unde provin".

Situatia politica din Romania nu pare a afecta cresterea economiei, deoarece investitorii straini au o perspectiva pe termen lung, cand totul se calmeaza, a mai spus reprezentantul Fondului. "Nu vreau sa comentez foarte mult asupra acestui subiect", a spus Fernandez-Ansola, cu referire la influenta crizei politice asupra situatiei economice din Romania.

"Eu nu vad niciun efect asupra cresterii economice", a adaugat reprezentantul FMI. "Investitorii isi concentreaza atentia asupra evolutiei pe termen lung a situatiei din Romania, cand lucrurile se vor aseza si fiecare se va apuca de afaceri", a observat Fernandez-Ansola.

Romania ar putea rata indeplinirea criteriilor de la Maastricht in 2007


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.