Unul mai usor de accesat, dar mai scump, celalalt mai greu de obtinut, dar mai ieftin. Cardul de credit, recomandat pentru cumparaturi. Imprumutul clasic, pentru orice.

Intre cardul de credit si imprumutul de nevoi personale exista multe diferente, dar si destule asemanari. Daca pentru a obtine o linie de credit pe card nu treci prin "probele de foc" la care esti supus pentru a lua un credit de nevoi, acest lucru se vede la pret. La nivelul dobinzii anuale efective, diferentele dintre imprumutul clasic si cardul de credit merg pina la 15 procente. Cardul si imprumutul de nevoi se deosebesc inca de la nivel de concept, dar se aseamana in privinta utilizarii banilor.

Teoretic, sensul unui credit pe card nu este acela de a-l rambursa, ci de a-l innoi continuu. In acelasi timp, creditul de nevoi personale va fi rambursat intr-o perioada care variaza intre unu si cinci ani. Ce mai trebuie sa stim este ca, in cazul cardului de credit, este infinit mai avantajos sa faci cumparaturi direct de la comerciant decit sa extragi numerar. Creditul de nevoi personale nenominalizat iti da libertatea, fara a mari costurile, de a utiliza banii imprumutati in absolut orice scop. Penalitatile pentru neplata la timp nu sint neglijabile nici intr-un caz, nici in celalalt, insa balanta inclina tot spre card, unde cumulate penalitatile pot ajunge pina la 70% din valoarea liniei de credit.

In functie de dobinda, Citi Financial are cel mai avantajos produs de creditare pentru nevoi personale, potrivit www.Finzoom.ro . Dobinda efectiva la produsul Elite este 9,36%, cu un comision de acordare de 2,5%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.