Nu de putine ori cerem informatii despre cum sa ne manageriem stresul. Sunt tehnici simple, usor de aplicat, invatat si implementat. Rezultatul va fi ca iti vei putea cu usurinta controla nivelul de stres si implicit ii vei ajuta si pe cei din jur sa o faca.

Cum sa devii un bun manager al stresului Cel mai simpatic sfat pe care il putem primi este: "Imprieteneste-te cu stresul!" Stresul se comporta ca un surplus de energie care, la un moment dat, va imbunatati performantele. Nu trebuie decat sa ne gandim la marii sportivi, si la cat de 'relaxati' sunt inaintea unei competitii importante. Daca folosesti stresul ca factor motivational, el va ajunge sa fie atu-ul nostru.

La polul opus se afla stresul contagios, pentru ca da, persoanele stresate ii contagiaza pe cei din jur, fara discriminare. Solutia optima pentru a te proteja este sa-ti limitezi timpul petrecut in compania lor, sau daca esti un adevarat guru, sa-i ajuti sa-si controleze mai bine emotiile.

De multe ori ne enervam cand vedem ca cei din jur sunt mult mai calmi si chiar ne punem intrebarea care sunt factorii care ii calmeaza si relaxeaza?! Un sfat bun ar fi sa discutam cu persoanele respective, care au o atitudine pozitiva chiar si daca au zeci de taskuri neterminate, dar care glumesc cu aceeasi franchete. Copiaza-i!

O buna metoda de relaxare, folosita de cele mai multe ori pentru a "pacali" corpul, este exersarea respiratiei, respirand cat mai adanc


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.