Coface Romania indica zonele economiei unde falimentele sint cele mai frecvente.

Cel mai riscant sector de activitate romanesc in 2006 a fost comertul, aici inregistrindu-se aproximativ 37% din totalul falimentelor anului trecut, arata un studiu efectuat de Coface, potrivit site-ului smartfinancial.ro. Studiul releva faptul ca la sfirsitul anului 2006 erau inregistrate 10.431 de firme aflate in diverse stadii ale procedurii de faliment, dintre care 4.604 se aflau in procedura de faliment deschisa, 1.625 se aflau in reorganizare judiciara, 3.710 si-au inchis procedura de reorganizare si faliment, iar 492 si-au inchis procedura de reorganizare sau faliment din lipsa de active.

Comertul, mai riscant decit in 2005

Ca si in anii precedenti, sectorul comercial ramine cel mai riscant sector de activitate din Romania. Aceasta ramura a inregistrat un indice ridicat de 37% din totalul falimentelor anului 2006, in crestere fata de 2005, cind avea o pondere de 34,9%. In 2006, retailul a depasit comertul angro, care se situa pe prima pozitie in 2005. Tendinta confirma evolutia din ultimii ani potrivit careia comertul se concentreaza in prezent catre marii retaileri de tip hipermarket, supermarket, cash&carry si complexuri comerciale de tip mall.

Rata insolventei din sectorul comertului cu amanuntul a inregistrat cea mai mare crestere in 2006 fata de 2005, marindu-se cu 6,25%, astfel accentuindu-se numarul de falimente in cadrul micilor comercianti, cererea migrind in mod sistematic catre marii retaileri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.