Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va analiza saptamana viitoare strategia propusa de Compania Nationala Romarm pentru privatizarea industriei de armament, dupa ce intr-o prima faza a respins-o.

Atanasiu a spus, intr-o conferinta de presa, ca strategia propusa de Romarm cuprinde toate cele 16 societati romanesti din sectorul de armament care vor trebui practic "curatate" pentru a putea intra in procesul final de privatizare. Strategia propusa de Romarm prevede de asemenea

externalizarea tuturor activelor care nu tin de procesul tehnologic si de productie pentru nomenclatorul de baza al productiei, acestea urmand sa fie vandute prin licitatie pentru a putea asigura fluxul de numerar necesar continuarii productiei si restructurarii societatilor. Potrivit lui Atanasiu, se va trece la inchirieri vanzari de hale si utilaje, insa vor fi pastrate fluxurile de productie necesare fabricatiei care vor fi apoi vandute ca afacere.

O alta precizare curajoasa venind din partea presedintelui AVAS, are legatura cu strategia companiei Romarm, care presupune modificarea unor legi importante ce conditioneaza in prezent sectorul de aparare. Initial, AVAS nu si-a dat avizul pentru ca erau multe contradictii in strategia pe care Romarm o prezenta, principalele fiind legate de faptul ca nu propuneau modificarile necesare ale legilor romanesti.

Pesemne, ca presesdintele AVAS, este nostalgic dupa vremurile cand detinea portofoliul MapN.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.