Divizia de servicii financiare de retail a General Electric intentioneaza sa-si dezvolte afacerile din Romania. "Avem planuri ambitioase de investitii si dezvoltare pentru cele trei afaceri pe care le detinem in Romania. Investitiile vor viza in special consolidarea si integrarea celor trei companii sub brandul GE Money. Pe termen scurt, vom investi 15 milioane de dolari in noi canale de distributie", ne-a spus Mark Hampson, Integration Leader GE Money.
Compania intentioneaza ca, pe termen lung, sa investeasca pana la 50 milioane de dolari in dezvoltarea afacerilor pe care le detine in tara noastra. GE Monez este prezent in Romania prin participatiile majoritare la Motoareactive Leasing, Domenia Credit si respectiv Estima Finance.

Cele trei societati sunt printre primele in domeniile in care activeaza, respectiv leasing, credit ipotecar si credit de consum.

Posibil debut pe piata bancara

GE Money opereaza cu succes diverse platforme de banking, asa ca nu excludem posibilitatea dezvoltarii unei platforme similare si in Romania, a declarat pentru Curierul National Mark Hampson. Momentul in care grupul va deschide o banca in Romania nu este precizat clar, insa conducerea ia in calcul si aceasta varianta. "Nu avem presiuni legate de un anumit orizont de timp. Suntem deschisi insa oricaror oportunitati", a mai spus reprezentantul GE Money. Grupul are o experienta semnificativa in retail banking in alte tari din Europa Centrala si de Est, precum Ungaria, Polonia, Republica Ceha si Rusia. Societatea de servicii financiare GE Money desfasoara activitati in 23 de state europene si detine active in valoare de aproximativ 73 miliarde dolari in regiune.

In Europa Centrala si de Est, compania asigura servicii financiare in Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Rusia si Turcia.

Produse noi la orizont

Fara a da prea multe detalii, reprezentantii companiei au anuntat ca vor aduce in Romania produse noi. "Intentionam sa introducem produse noi cum ar fi credite de nevoi personale fara garantii, credite auto, precum si o gama noua de carduri de credit", a explicat Hampson. GE Money ofera, la nivel global, o multitudine de solutii financiare flexibile pentru populatie si IMM, inclusiv carduri de credit, credite de consum, credite ipotecare si credite auto. In Romania au fost introduse recent creditele pentru nevoi personale cu garantii imobiliare, creditul ipotecar pe 30 de ani si leasingul auto pe 7 ani.

Brand puternic in regiune

Divizia General Electric a achizitionat, la finalul anului trecut, compania de leasing Motoractive, societatea de credite de consum Ralfi, care opereaza sub brandul Estima Finance, si compania de credite ipotecare Domenia Credit. Tranzactia totala s-a ridicat la 140 milioane de euro.

De asemenea, GE Money a cumparat recent Baltic Trust Bank din Letonia si a incheiat doua joint venture cu BBK din Spania si cu Grupul Al Futtaim din Emiratele Arabe Unite. Compania a mai achizitionat anul trecut o participatie semnificativa in cadrul bancii turcesti Garanti Bank. GE Money EMEA a inregistrat in 2006 o crestere a activelor cu 11%, la 89 miliarde de dolari, in timp ce venitul net a avansat cu 22%, la 1,6 miliarde de dolari. Brandul GE Money este prezent in 54 tari la nivel global, iar in regiunea EMEA activeaza in 25 de tari. GE Money furnizeaza carduri de credit, credite de consum, credite ipotecare si credite auto. In Romania au fost introduse recent creditele pentru nevoi personale cu garantii imobiliare, creditul ipotecar pe 30 de ani, leasingul auto pe sapte ani si vor fi lansate produse noi, inclusiv o gama noua de carduri de credit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.