Orasul din interiorul orasului. Astfel pot fi descrise noile locuinte care se construiesc in Capitala, reunite in ansambluri rezidentiale cu spatii comerciale si de recreere proprii. Proiectele imobiliare au iesit pe piata, ademenind cumparatorii cu zeci de mii de apartamente care vor schimba fata Bucurestiului si a imprejurimilor sale

Noua harta imobiliara a Bucurestiului Targul de Apartamente Condomiunium 2007, unde au fost expuse ofertele de ansambluri rezidentiale noi din zona Capitalei, a fost vizitat de aproximativ 30.000 de persoane, potrivit managerului general al Plus Media, Felicia Iordache. Plus Media a fost co-organizator al evenimentului, alaturi de Pro Active Business Communication.

"Au fost aproximativ 30.000 de vizitatori, de trei ori mai multi decat estimasem initial. Dintre acestia, potrivit datelor prelimiinare, circa trei mii si-au manifestat interesul de a achizitiona o locuinta, ceea ce inseamna ca acestia vor continua vizionarea pe santier si la sediile dezvoltatorilor imobiliari", ne-a declarat Felicia Iordache.

Potrivit oficialului Plus Media, cel mai mare interes a fost manifestat fata de locuintele cu doua si trei camere, ofertele de top, cu preturi de 1,6 milioane de euro si cele de 400.000 - 500.000 de euro fiind precontractate. In plus, au fost si 10-15 vizitatori care s-au aratat interesati de ofertele de pe litoralul Marii Negre si din Grecia. "Au fost si vizitatori care doresc sa realizeze o investitie. Spre exemplu, au venit cetateni straini care doresc o locuinta in zona Bucurestiului pentru a o inchiria ulterior expatilor", a adaugat Felicia Iordache.

Urmatorul targ Condomiunium urmeaza sa aiba loc la Cluj, in luna mai, acoperind astfel zona centrala a tarii, in timp ce editia de toamna a targului pentru Bucuresti urmand sa aiba loc in luna octombrie, datele oficiale urmand sa se stabileasca in urmatoarea perioada.

Oferta se diversifica

Daca pana recent dezvoltatorii imobiliari ofereau locuinte de lux, situate mai ales in cadrul vilelor, oferta actuala arata o reorientare catre clasa de mijloc. Locuintele ridicate se situeaza in ansambluri rezidentiale, formate din mai multe blocuri, in oferte fiind incluse inclusive garsoniere.

Noua harta imobiliara a BucurestiuluiCu toate acestea, un potential comparator trebuie sa aiba in continuare minim 50.000 de euro pentru o garsoniera, suma crescand direct proportional cu numarul camerelor. Astfel, potrivit datelor Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), o garsoniera cu suprafete cuprinse intre 39-59mp putea fi cumparata in 2006 cu o suma cuprinsa intre 39.000 si 72.000 de euro (plus TVA), in functie de amplasarea proiectului imobiliar si de dotari. Apartamentele de doua camere cu o suprafata intre 53 si 89 metrii patrati puteau fi cumparate cu sume cuprinse intre 65.380 de euro si 119.000 euro (plus TVA) in timp ce locuintele de trei camere, cu suprafete de pana la 158 de metrii patrati, aveau preturi intre 73.400 euro si 167.000 de euro (plus TVA).

Potrivit presedintelui ARAI, Ruxandra Cleciu, cumparatorul unei locuinte de segment mediu are in general pana in 30 de ani, venitul sau fiind de cuprins intre 1000 si 1500 de euro. Portretul clientului segmentului de lux ne arata o persoana cu varsta intre 35 si 40 de ani, preponderent de sex masculin, care are venituri lunare de 2.000 - 4.000 de euro (50% dintre acestia) in timp ce 20% au venituri mai mari de 5.000 de euro.

Presedintele ARAI a mai declarat in cadrul unui seminar desfasurat in a doua zi a Targului Condominium ca bucurestenii nu au realizat multe tranzactii imobiliare in prima luna a acestui an, asteptand sa vada cum evolueaza preturile. "Pretul apartamentelor vechi din blocurile comuniste a crescut simtitor in prima parte a acestui an. In functie de zone si de vechimea apartamentelor preturile au urcat cu 10-20%, crestere nejustificata si pusa doar pe baza integrarii in Uniunea Europeana", a mai spus Ruxandra Cleciu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.