Comania Petrom a afisat in trimestrul al treilea al anului 2006 o cifra de afaceri de 3,36 miliarde lei (peste 940 milioane euro), in crestere cu 3,38% fata de perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri a Petrom in trimestrul al treilea al anului 2005 a fot de 3,25 miliarde lei.
in primele noua luni commpanie a afisat un profit net de 1,99 miliarde lei (563,9 milioane euro), in crestere cu 41% fata de aceeasi perioada a anului trecut. in primele noua luni ale lui 2005, Petrom a obtinut un profit net de 1,40 miliarde lei.
Compania a afisat o cifra de afaceri de 9,67 miliarde lei (2,73 miliarde euro), in primele noua luni ale lui 2006, in cre;tere cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut cand Petrom a raportat o cifra de afaceri de 7,86 miliarde lei.
La sfarsitul anului trecut, compania a inregistrat un profit net de 1,416 miliarde lei (391,1 milioane euro) si o cifra de afaceri de 10,76 miliarde lei (2,97 miliarde euro).
SNP Petrom are un capital social de 5,66 miliarde lei (1,60 miliarde euro) si o capitalizare de 34,52 miliarde lei (9,86 miliarde euro). Actiunile SNP se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori din 3 septembrie 2001. Principalul actionar al companiei este societatea OMV Aktiengesellschaft Austria care detine 51,011%, iar Ministerul Economiei si Comertului detine 30,862%. Fondul Proprietatea are 9,887% din capitalul Petrom si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare detine 2,026% din capital.
Estimarile Wood&Co arata ca profitul net al companiei Petrom ar putea urca la 2,4 miliarde lei in acest an, in crestere cu aproximativ 71% fata de anul anterior. Pentru 2008, analistii Wood considera ca profitul net al companiei petroliere va fi de 2,89 miliarde lei.
Societatea s-a infiintat in urma strategiei guvernului de consolidare a industriei petroliere romanesti. Aceasta strategie a dat nastere Companiei Romane de Petrol (CRP), a carei functionare deficitara a determinat infiintarea compania Petrom in anul 1997. La constituire au fost incluse in Petrom societati din domeniile explorarii si productiei (fost regie autonoma de stat Petrom RA), rafinarii (combinatele Petrobrazi, Arpechim si Doljchim), transport (Transpeco), cercetare (INCERP) si distributie (41 sucursale Peco in judete si Bucuresti).
Activitatea Petrom consta in explorarea si exploatarea zacamintelor de petrol si gaze naturale de pe uscat si din platoul continental al Marii Negre, rafinarea si prelucrarea titeiului, transportul si comercializarea produselor petroliere, comercializarea gazelor, importul si exportul de titei, produse petroliere, utilaje si tehnologii specifice, productia si comercializarea altor produse petroliere, petrochimice si chimice.
Despre autor:
Sursa: Wall-Street
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Turcii de la Trendyol dau startul primei campanii de Black Friday, în...
Sursa: retail.ro
-
Practicile agricole sustenabile, economii de €50 mld anual. Ce putem face în RO
Sursa: green.start-up.ro
-
AI în HR: cum schimbă inteligența artificială procesul de recrutare și munca...
Sursa: start-up.ro
-
Clementinele: beneficii, calorii și diferența față de mandarine
Sursa: garbo.ro
-
Mihai Cepoi, CEO Jobful, despre Gen Z: Nu sunt de acord să judecăm generații,...
Sursa: wall-street.ro
-
Black Friday la BNR? „Vinerea neagră” ar putea fi în continuare doar pentru...
Sursa: futurebanking.ro
-
E normal ca femeia să se rușineze de bărbat când ajung în dormitor?
Sursa: kudika.ro