Plasamentele in terenuri destinate construirii de locuinte, parcuri de afaceri si centre comerciale, situate la cativa zeci de kilometri de marile orase, sunt dintre cele mai profitabile segmente imobiliare. In acest fel, investitorii continua sa joace la aceasta "bursa".

Cota de castig este primul aspect pe care il are in vedere un investitor imobiliar in momentul in care demareaza o afacere de profil. Cum aglomeratia este tot mai mare in orase, iar terenuri libere nu prea mai sunt, oamenii de afaceri din domeniu se orienteaza catre construirea de cartiere de vile si blocuri in zonele limitrofe ale Capitalei. "Dintre acestea, cele mai solicitate continua sa fie zonele Pipera, Tunari, Baneasa, Corbeanca si Snagov", ne-a declarat Jeni Dragomir, presedintele agentiei Perfect Casa.

Interesul crescut al cumparatorilor inseamna, pentru investitori, obtinerea de castiguri insemnate, pe masura cererii. "Dezvoltatorii obtin un profit bun prin vanzarea acestor locuinte, inca din faza de proiect, in functie de locatie si pret", spune Jeni Dragomir. Preturile sunt destul de ridicate in cazul vilelor, segment destinat celor cu venituri mari. Aici se diferentiaza doua categorii de persoane.

"Persoanele care cumpara o vila in asemenea zone sunt proprietarii unei firme de succes, astfel incat sa-si poata permite sa achizitioneze o vila cu pana la 500.000 euro", explica presedintele companiei imobiliare Perfect Casa. Mai raman vilele mai ieftine, cu preturi cuprinse intre 150.000 si 200.000 de euro. Cumparatorii unor asemenea imobile sunt de cele mai multe ori persoane care vand o proprietate in Bucuresti. Ei obtin in acest fel o sursa de venit pentru plata avansului necesar achizitionarii vilei, urmand ca pentru diferenta sa apeleze la un credit ipotecar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.