Punctele de colectare de deseuri de echipamente electrice si electronice sunt realizate numai pe hartie. Din cele 93 de puncte de colectare, numai unul singur este functional

Colectarea selectiva de electrocasnice uzate trebuia sa fie functionala de o buna bucata de vreme, insa chiar daca unele locatii au fost deja stabilite de administratiile locale, acestea nu sunt functionale. Conform Ministerului Mediului exista 93 de puncte de colectare, din care 47 in judete, 39 in orase cu peste 100.000 de locuitori si sapte in Bucuresti.

"Majoritatea punctelor de colectare nu sunt functionale. Nu avem puncte speciale numai pentru electronice, pentru ca nu este eficient din punct de vedere economic sa faci cate un punct de colectare pentru peturi, echipamente electrice si elecronice, hartie etc. In prezent, in Bucuresti este functional un singur punct de colectare de electronice, cel din sectorul 4", spune Simona Vaida, consilier principal in cadrul Directiei Deseuri si Substante Chimice Periculoase (DDSCP) din Ministerul Mediului.

Nici membrii asociatiilor infiintate pentru gestionarea diferitelor sortimente de electronice nu cred ca procesul de colectare a inceput. "Procesul de colectare a deseurilor electronice nu a inceput inca in Romania. Nu exista centre de colectare selectiva a acestora", a explicat Valentin Negoita, presedintele Asociatiei Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatii (APDETIC).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.