In Romania e ieftin sa-ti concediezi angajatii. Nici formalitatile nu sunt prea dificile. Insa chiar si asa, marile companii nu se prea dau in vant sa disponibilizeze personal, pentru ca devine tot mai costisitor sa aduci noi angajati. La asta se adauga si somajul din ce in ce mai scazut, care determina o tot mai mare concurenta a angajatorilor pentru pastrarea fortei de munca. Astfel ca inainte de a taia o data, patronii masoara de doua ori.

Disponibilizarea propriu-zisa nu apare decat in urma unei crize financiare in care se gaseste compania, dar si atunci dupa planuri bine structurate, care iau in calcul si compensatiile necesare personalului.Specialistii in resurse umane din marile corporatii spun ca schimbarea locului de munca este foarte rar cauzata de o concediere. Madalina Motora, Communication Coordinator la agentia de recrutare Manpower, spune ca angajatii sunt concediati, de cele mai multe ori, pe motive de incalcare a normelor de disciplina stipulate in regulamentele de ordine interna.

"Absentele nemotivate, intarzierile succesive, consumarea bauturilor alcoolice, comportamentul agresiv fata de colegi sau superiori, dar si nereusitele succesive de ordin profesional pot reprezenta motive absolut pertinente care vor declansa concedierea", spune Motora. Greutatile in atingerea obiectivelor periodice, lipsa spiritului de echipa sau greutati de integrare in randul echipei sunt alte elemente care pot reprezenta motive de concediere.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.