Vreti sa aflati daca viitorul partener de afaceri este ''curat''? Aveti suspiciuni in ceea ce priveste loialitatea angajatilor? Vreti sa aflati daca acestia au un comportament corespunzator fata de clienti? Detectivii particulari va pot ajuta sa gasiti raspunsuri la aceste intrebari

Firmele de detectivi particulari, pe langa cazurile de infidelitate sau disparitii de la domiciliu, rezolva si o serie de cazuri ''comerciale''. Astfel, la cerere, detectivii particulari fac investigatii privitoare la intentiile neloiale ale concurentei, cauta clientii rau-platnici care au achizitionat autovehicule in leasing sau verifica atitudinea fata de clienti a salariatilor unor companii. Preturile percepute pentru aceste servicii variaza ''in functie de amploarea si dificultatea cazului''.

Exista oameni de afaceri care vor sa stie cum lucreaza concurenta, sa fure ideile si sa foloseasca lucratorii concurentei. ''Am avut de rezolvat un caz in care o firma de curierat folosea lucratorii si chiar mijloacele de transport ale altei firme de curierat mai mari. Aici este vorba despre investigatii privitoare la intentii neloiale ale concurentei.

Firma mai mare de curierat ne-a solicitat sprijinul si, in 10 zile, patru detectivi de la firma noastra au reusit sa rezolve cazul. Pentru aceasta actiune au luat, in medie, 280 de euro pe zi'', ne-a declarat directorul unei firme de detectivi particulari din Bucuresti.

Recompensa de 5.000 de euro, pentru gasirea a trei camioane

Acesta spune ca firma este solicitata si pentru a depista parteneri de afaceri neloiali: ''Spre exemplu, am avut un caz in care un om de afaceri a avut dubii vizavi de onestitatea partenerului de afaceri. Mai exact, cel care ne-a solicitat sprijinul a observat ca partenerul sau are un nivel de trai ridicat. Detectivii nostri au aflat ca acest partener practica dubla facturare, aducand prejudicii atat firmei, cat si celui care ne-a solicitat noua sprijinul pentru aflarea adevarului.

Actiunea a durat trei-patru saptamani, iar firma de detectivi a luat, in medie, tot 280 de euro pe zi''.
Nu usoare sunt si cautarile in sprijinul societatilor de vanzari autovehicule in leasing si a societatilor de vanzari bunuri de consum in rate, pentru depistarea si localizarea clientilor rau-platnici.

''O societate de leasing a angajat trei firme de detectivi particulari, printre care si pe noi, oferind o recompensa de 5.000 de euro firmei care gaseste trei camioane vandute in rate si cumparatorul care nu mai achitase ratele.

In cele din urma am gasit camioanele in Oradea, in parcarea unei fabrici ce urma sa fie privatizata. Pana sa gasim noi camioanele, acestea trecusera si in Ungaria. Actiunea a durat sase luni. Am primit recompensa de 5.000 de euro si in plus am perceput, pentru fiecare zi de investigatii, sub 280 de euro'', ne-a spus directorul aceleiasi firme de detectivi particulari.

Salariati care ''vand'' informatii concurentei

Reprezentantul unei alte firme de detectivi particulari ne-a declarat ca destul de frecvente sunt cazurile in care oamenii de afaceri vor sa-si verifice partenerii sau colaboratorii: ''Avem cate trei-patru asemenea cazuri lunar. Exista si situatii in care patronii sau directorii companiilor se indoiesc de fidelitatea salariatilor fata de societatile la care lucreaza. Spre exemplu, am avut un caz de concurenta neloiala in care a fost implicat si angajatul unei firme. O firma particulara puternica a venit la noi pentru a ne spune ca a pierdut 3 milioane de euro in trei contracte, avand banuiala ca unul dintre salariati furnizeaza concurentei date privind firma si planurile sale. Totodata, reprezentantii companiei au observat ca salariatul respectiv nu se mai plangea de lipsa banilor, asa cum facea inainte.

Dupa trei zile, detectivii nostri au aflat ca salariatul respectiv mergea la o companie concurenta unde divulga sumele pana la care firma unde era angajat era dispusa sa liciteze pentru obtinerea anumitor contracte. Astfel, prin aceasta divulgare a sumelor, compania care ne-a cerut sprijinul a pierdut cele trei contracte''.

Exista si patroni de hoteluri care apeleaza la detectivii particulari pentru ''a verifica daca angajatii se poarta frumos cu clientii sau daca incarca bonurile la casele de marcat. In aceste situatii pe langa suma perceputa de firma de detectivi particulari, patronul hotelului trebuie sa suporte si cheltuielile pentru cazarea si masa detectivilor care se ocupa de caz''.

Nu toate firmele de detectivi particulari sunt solicitate sa rezolve cazuri comerciale. In orasele mai mici se poate ajunge in situatia ca ''98 la suta sa fie solicitari privind infidelitatile si doar doi la suta solicitari pe latura comerciala''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.