Continental Automotive Products din Timisoara, divizia de anvelope a grupului german Continental, va investi pana la sfarsitul anului 20 de milioane de euro in extinderea capacitatii de productie a uzinei la 12,5 milioane de anvelope

Investitia este parte a programului de extindere, prin care Continental vrea sa mareasca capacitatea uzinei de la Timisoara la 14,1 milioane de unitati anul viitor si 16 milioane in 2008. Conform datelor publicate de companie in Monitorul Oficial, divizia romaneasca de anvelope a Continental a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 786,6 milioane lei si un profit brut de 137,8 milioane lei.

In termeni nominali, aceste rezultate sunt superioare celor din 2004, cu 19 procente la cifra de afaceri si 23 de procente la profit, in conditiile in care anul trecut rata inflatiei a fost de 8,6%. Conform datelor Ministerului Finantelor, in 2004, Continental Automotive Products a avut o cifra de afaceri de 659,7 milioane lei si un profit brut de 111,6 milioane lei.

"Cresterea rezultatelor financiare in 2005, fata de 2004, se datoreaza in primul rand cresterii productiei - in 2004 am produs 8,9 milioane de anvelope, iar anul trecut productia a fost de 10,5 milioane. De asemenea, in luna iulie 2005, Continental AG a deschis un birou de vanzari si distributie pentru Romania, ceea ce a dus la cresterea volumului de vanzari," a declarat petru NewsIn, Andreas Huck. Pana la deschiderea acestui centru, dealerii care voiau sa vanda in tara anvelope Continental produse la Timisoara erau nevoiti sa le aduca din centrele de distributie din Germania.

Huck a adaugat ca un alt factor care a influentat pozitiv rezultatele financiare e si faptul ca divizia de electronice a grupului, Continental Automotive Systems, a functionat impreuna cu divizia de anvelope. Divizia de electronice a devenit o companie separata in septembrie 2005, iar rezultate financiare ale acesteea nu au mai fost incluse in cele ale diviziei de anvelope. Divizia de electronice a grupului se afla la Sibiu si produce sisteme de inchidere si deschidere pentru geamurile automobilelor premium.

In afara de aceste doua divizii, Continental mai are in Romania filiala Contitech, care produce la Timisoara tubulaturi pentru sistemele de aer conditionat auto si curele de transmisie, iar la Carei, in judetul Satu Mare - furtune de racire.

Grupul Continental e prezent in Romania din 1999, timp in care a investit aproape 250 de milioane de euro, din care doua treimi in fabrica de anvelope de la Timisoara. Cea mai recenta investitie demarata de grup in Romania este inceperea constructiei unui centru regional de distributie a anvelopelor in localitatea Sacalaz de langa Timisoara. Centrul va costa 5 milioane euro, iar dupa finalizarea lucrarilor la finalul anului, acesta va distribui zilnic 14.000 de anvelope in 14 tari din Europa de Est si Asia Centrala.

Piata romaneasca a atras interesul celor mai importanti constructori mondiali de anvelope. Astfel, francezii de la Michelin, au investit peste 200 de milioane de euro si detin trei fabrici in Romania: una la Floresti, in judetul Prahova, si doua la Zalau. Pe de alta parte, italienii de la Pirelli vor deschide in toamna la Slatina o uzina de anvelope la care au investit peste 100 de milioane de euro. in prezent, compania are la Slatina si o uzina producatoare de cord metalic, la care Continental are o participatie de 20%.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.