Integrarea Romaniei in UE, precum si fluxul sporit de investitori maresc cererea de servicii de traducere in si din diferite limbi

Afacerea nu implica investitii mari. Pentru inceput se poate porni aproape de la zero, biroul de traducere fiind propriul apartament. Singurele dotari necesare sint un calculator si o conexiune la Internet. Odata crescuta afacerea si marit portofoliul de clienti, se poate apela in regim de colaborare la studenti cunoscatori ai limbii respective ale caror traduceri vor fi verificate, la final. Tot dupa dezvoltarea firmei este recomandabila achizitionarea sau inchirierea unui spatiu cit de cit central. Importante in aceasta afacere sint seriozitatea intreprinzatorilor, precum si calitatea traducerilor.

Avantaj la interpret

Tarifele de traducere practicate in prezent se situeaza intre trei euro pe pagina si opt euro, preturile mai mari fiind practicate in cazul limbilor cu incidenta scazuta in Romania. Daca traducerea include elemente de dificultate, precum literatura tehnica, se practica un spor de pina la 50%. Veniturile pot fi rotunjite prin practicarea taxelor de urgenta ce pot ajunge la 60%, in cazul traducerilor in aceeasi zi. Mai avantajoase din punct de vedere financiar pentru o firma cu citiva interpreti autorizati sint servicii de interpretariat asigurate de catre traducatori autorizati Ministerul Justitiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.