Productivitatea in Uniunea Europeana a crescut anul trecut, dar continua sa ramana in urma SUA, potrivit unui raport dat publicitatii de institutul de conjunctura Conference Board, informeaza AP, preluata de Rompres. Productivitatea in cele 25 state membre ale UE a crescut in 2004 de la 1,3% la 1,6%, a anuntat Conference Board. "Cresterea productivitatii si a angajarilor in 2004 sunt vesti bune pentru UE", a declarat Bart van Ark, director in cadrul Conference Board.

In schimb anul trecut SUA aproape si-a dublat nivelul productivitatii muncii. Pe ansamblu in 2004 nivelul productivitatii muncii in UE-15 este la 92 de procente fata de nivelul inregistrat in SUA, in scadere fata de 99 de procente in 2000 si 100 de procente in 1995. Acest ritm descrescator reflecta nivelul relativ redus al cresterii productivitatii muncii in UE, spre deosebire de cresterea accelerata inregistrata de nivelul productivitatii muncii in SUA dupa 1995. Cu toate acestea raportul Conference Board mentioneaza ca sase state membre ale UE, Luxemburg, Norvegia, Finlanda, Irlanda, Belgia si Olanda, au inregistrat in 2004 niveluri de productivitate a muncii mai mari decat SUA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.