Primul pachet de actiuni detinute de statul roman la Romtelecom va fi listat la bursa in septembrie-octombrie 2006, valoarea pachetului fiind hotarata de consultantul selectat in acest sens, Credit Suisse First Boston, a declarat, miercuri, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy, la CERF 2006.

Acesta a precizat ca, in mod sigur, va fi o listare la Bursa de Valori din Bucuresti si probabil si la o bursa internationala.

"Am finalizat miercuri toate detaliile contractului de consultanta, iar din punctul nostru de vedere urmeaza doar aprobarea acestuia de ministerele avizatoare si semnarea lui", a precizat ministrul.

Dupa semnare, consultantul va trebui ca, in termen de sase luni, sa vina cu o solutie in privinta marimii pachetului de actiuni care va fi listat si cu cele mai bune oportunitati existente in piata de telecomunicatii.

Consultantul desemnat va fi cel care va propune procentul care urmeaza sa fie scos la privatizare din cele 45,99 la suta din actiunile Romtelecom detinute de statul roman, in functie de oportunitatile pietei in momentul listarii la bursa.

Privatizarea Romtelecom se va realiza prin vanzarea cotei detinute de statul roman la Romtelecom, prin intermediul unei Oferte Publice Initiale ("IPO"). Se anticipeaza ca IPO-ul sa implice o oferta institutionala internationala de actiuni, alaturi de o listare la bursa internationala si la Bursa de Valori Bucuresti.

Romtelecom, principalul furnizor de servicii de telefonie fixa in Romania, are un capital social de 318,464 milioane RON, cu un numar de 31.846.449 actiuni avand o valoare nominala de 10 lei RON pe actiune.

Operatorul roman de telecomunicatii Romtelecom a obtinut in 2005 un profit net de 233,7 milioane euro, in crestere cu 4,4 la suta fata de 2004, pe fondul unor venituri din exploatare de 927 milioane euro, cu 10,3 la suta mai mari decat in 2004.

Statul roman detine 45,99 la suta din actiunile Romtelecom, dupa ce in 2003 grupul elen de telecomunicatii OTE a devenit actionar majoritar, cu 54,01 la suta din actiuni.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.