Baneasa Shopping City, cea mai mare suprafata comerciala din Romania, cu peste 120.000 mp suprafata construita si o investitie de peste 150 milioane euro, va deveni functionala spre sfarsitul toamnei 2007, informeaza Rompres

Acesta este un proiect de care Capitala avea nevoie, bucurestenilor lipsindu-le astfel de zone, in general, si cu atat mai mult cele cu standarde europene, a apreciat miercuri seara premierul Calin Popescu Tariceanu, la lansarea oficiala a megacomplexului comercial.

"Evenimentul lansarii celei mai mari platforme comerciale din Europa Centrala si de Est in Romania, Baneasa Shoping City, demonstreaza ca avem o piata competitiva pentru atragerea de investitii semnificative. Guvernul are datoria de a crea un mediu economic atractiv pentru investitori, iar acestia au datoria de a da o calitate superioara modului de viata cetatenilor comunitatii. Astfel de investitii ridica stacheta competitivitatii si aduc oferta la nivelul cererii", a spus premierul Tariceanu.

Din punctul de vederea al municipalitatii, Baneasa Shopinng Center inseamna peste 2.000 de noi locuri de munca si un volum total de taxe de circa 770 milioane catre bugetul Primariei, a precizat viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu.

"Cand am vazut acest proiect nu i-am putut rezista ... 65.000 mp de spatii comerciale pe o platforma de aproximativ 250.000 mp. Este foarte posibil ca in acest moment sa va vorbesc despre cea mai mare platforma comerciala din Europa Centrala si de Est, platforma care include piese de rezistenta precum: IKEA, numarul unu in lume in mobilier si accesorii, Carrefour - cel mai de succes hypermarket de pe piata internationala, laolalta cu galeria comerciala Feeria, Metro, reteaua "cash & carry" numarul unu in Romania, Bricostore cel mai cunoscut concept "Do it Yourself" si Mobexpert cel mai mare producator si comerciant local de mobila", a declarat Ali Ergun Ergen, director al diviziei de retail pentru proiectul Baneasa.

Destinata sa raspunda cererilor crescande ale consumatorilor, platforma comerciala, impreuna cu Baneasa Shopping City, va oferi cea mai larga selectie de spatii comerciale si de distractie din Romania.

Baneasa Shopping City este situat in centrul unei zone beneficiind de cel mai mare venit pe cap de locuitor din Romania si de cea mai mare crestere demografica insa, in ciuda acestor lucruri, acestei zone ii lipsesc in momentul de fata facilitatile comerciale care sa satisfaca aceasta cerere aflata in crestere. De aceea, Baneasa Shopping City pune la dispozitie o experienta comerciala unica, oferind clientilor sai cea mai larga varietate de alternative, de la magazine de vestimentatie, restaurante, si pana la spatii de servicii si zone de distractie.

Baneasa Shopping City va adaposti peste 220 de magazine. in acelasi timp, va prezenta primul "food court" din tara, construit pe trei nivele, cu o larga deschidere spre zona de distractie din jurul sau, o premiera pentru Romania, incluzand traditionalul food court, restaurante elegante si primitoare, "mancaruri si bauturi" exotice exclusiviste pentru satisfacerea tuturor gusturilor.

Complexul aduce cea mai larga oferta de distractie si petrecere a timpului liber adresata intregii familii: multiplex, piste de bowling, jocuri electronice, casino, centru de frumusete si sanatate si multe alte facilitati de recreere, unele prezente pentru prima data in Romania, cum ar fi: o zona de joaca pentru copii, dotata si supravegheata profesional, un patinoar de interior functional pe toata perioada anului si un "Family Entertainment Center" complet.

Aceasta zona se intinde pe 15.000 mp, reprezentand cea mai mare suprafata de acest gen din tara. Platforma comerciala va oferi cea mai mare zona de parcare din Bucuresti, 10.000 de locuri, dintre care 1.500 acoperite. Baneasa Shopping City, ca de altfel intregul proiect Baneasa, a adus laolalta cel mai mare grup de experti internationali pentru a asigura o viata de cea mai buna calitate, fie ea sociala, de familie sau comerciala.

"Zona comerciala este una dintre cele trei parti integrate ale proiectului Baneasa, cel mai mare proiect de dezvoltare urbana din Europa Centrala si de Est, nefiind, asa cum usor se poate confunda, o investitie imobiliara ci una cu o puternica tenta sociala, care va schimba conceptul actual al calitatii de locuire. Investitia totala pentru proiectul Baneasa va depasi 1,2 miliarde euro, pentru o suprafata echivalenta cu unu la suta din suprafata actuala a Capitalei", a precizat Michael Lloyd, reprezentantul investitorilor la proiectul Baneasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.