Pierderile de sute de milioane de euro, atat pentru Microsoft cat si la nivelul industriei, cat si nemultumirile consumatorilor si chiar ale angajatilor au dus la o serie de demiteri si mutari in alte departamente ale managerilor care s-au ocupat de Vista

Microsoft Corp. a anuntat schimbarea lui James Allchin (foto), care se alfa la conducerea diviziei Windows din cadrul concernului, scrie publicatia Seattle Times. Acest anunt a fost facut la doar cateva ore dupa ce mai multi angajati Microsoft si-au exprimat opiniile pe un blog privind demiterea mai multor manageri din fruntea companiei. Motivul inlocuirii lui Allchin este reprezentat de amanarea lansarii celei mai noi versiuni Windows, Vista, amanare care a provocat reactii dure la adresa Microsoft.

In locul lui James Allchin, care a ocupat acest post pe durata dezvoltarii sistemului de operare Vista, a fost numit Steven Sinofsky, 40 de ani, actualul vicepresedinte al diviziei Office. Acesta a ocupat in trecut si postul de consilier al presedintelui Microsoft, Bill Gates, una dintre cele mai importante realizari ale sale in cadrul companiei fiind convingerea lui Gates de a intra in afacerile online. De asemenea, Sinofsky are reputatia de a indeplini sarcinile la timp, Open Office fiind cel mai bun exemplu. "Steven este unul dintre cei mai talentati lideri ai ingineriei pe plan mondial", a declarat copresedintele Microsoft, Kevin Johnson.

Desi are o reputatie foarte buna, Sinofsky trebuie sa faca fata unei provocari puternice, Vista fiind catalogat deja de unii analisti ca un esec. Microsft, cel mai mare producator de sotware din lume, a anuntat in urma cu doua zile amanarea lansarii celei mai noi versiuni a sistemului sau de operare, Windows Vista. Noul termen, dat ca sigur pentru lansare, a fost stabilit pentru luna ianuarie 2007, dar analistii sunt de parere ca raul a fost deja facut, o intreaga industrie fiind dependenta, de sistemele de operare Windows. Cei mai afectati nu vor fi consumatorii ci partenerii Microsoft, inclusiv producatorii de PC-uri care vor trebui sa isi revizuiasca planurile de afaceri pe acest an datorita acestei amanari.

In acelasi timp, situatia in care se afla Microsoft in acest moment poate afecta si alte afaceri ale concernului, intr-o perioada in care competitia din partea Google pe segmentul online este foarte acerba, in timp ce noul produs lansat, notebook-ul de dimensiuni reduse cu functii multiple Origami, este asteptat de publicul larg pentru a se face o comparatie intre caracteristicile din oferta si cele reale. Seriozitatea reprezinta un atuu important in industrie, iar Microsoft trebuie sa isi respecte in primul termenele impuse chiar de catre companie. Acest lucru nu este insa posibil, in opinia expertilor citati de presa internationala, fara restructuri la nivelul tuturor celor opt departamente Microsft.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.