Calendarul Fiscal a ramas aproximativ ca anul trecut. El a trebuit insa adaptat la cota unica de impozitare, asa ca toate persoanele fizice, in afara de liber profesionisti si de cei care isi iau venituri din drepturi de autor, nu mai trebuie sa depuna Declaratie de venit global.

1 - 15 ianuarie

Angajatii permanenti care au realizat in anul fiscal 2005 si alte venituri din salarii, altele decit cele de la functia de baza, din activitati independente sau din cedarea folosintei bunurilor, si doresc sa beneficieze de deduceri au obligatia de a anunta in scris angajatorul despre realizarea altor venituri sau/si de faptul ca doresc sa beneficieze de facilitatile prevazute de lege, pentru a nu li se efectua regularizarea fisei fiscale 1.

31 ianuarie

Contribuabilii care opteaza pentru determinarea venitului net in sistem real, din categoria celor care obtin venituri din activitati independente, impusi pe baza de norme de venit, drepturi de proprietate intelectuala si cedarea folosintei bunurilor trebuie sa depuna "Cerere pentru obtiunea de a determina venitul net in sistem real" insotita de Declaratia privind venitul estimat din activitati independente, respectiv cea privind venitul estimat din cedarea folosintei bunurilor.

28 februarie

Platitorii de venituri din salarii sau asimilate salariilor au obligatia intocmirii fiselor fiscale pe suport magnetic si transmiterii fiselor fiscale 1 (FF1) si a fiselor fiscale 2 (FF2) atit angajatilor, cit si unitatii fiscale in a carei raza teritoriala angajatorul isi are sediul sau domiciliul, dupa caz, sau unde este luat in evidenta fiscala.

15 martie

Asociatiile fara personalitate juridica prin asociatul desemnat au obligatia depunerii Declaratiei anuale de venit.

15 mai

Cei care realizeaza venituri din drepturi de autor si din profesii liberale au obligatia depunerii Declaratiei de venit pe anul 2005.

30 iunie

Platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa , altii decit platitorii de venituri din salarii (obligati sa depuna fise fiscale), trebuie sa completeze si sa depuna pe suport magnetic "Declaratia privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit".

30 iunie

Contribuabilii care obtin venituri din cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, in sere si solarii, precum si arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor, din exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si altele asemenea au obligatia depunerii Declaratiei de impunere pentru veniturile din activitati agricole.

1 septembrie - 15 noiembrie

Aceeasi categorie de contribuabili are obligatia efectuarii platilor anticipate, in cuantum de 50% la fiecare termen, din impozitul pe venitul din activitati agricole.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.