Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, marti, dupa intalnirea cu reprezentantii FMI, ca privatizarea CFR Marfa a devenit "prioritatea numarul 1".

Fenechiu a avut marti o intalnire de circa doua ore si jumatate cu delegatia FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene, la finalul careia a declarat ca au fost discutate stadiul angajamentelor ministerului si obiectivele institutiei privind cresterea gradului de atragere a fondurilor europene si restructurarea companiilor cu pierderi din subordine, scrie MEDIAFAX.

"Prioritatea numarul 1 astazi o reprezinta privatizarea CFR Marfa. Este un lucru pe care au nu mi l-as fi dorit, am spus asta si reprezentantilor FMI. Nu mi l-as fi dorit pentru ca si reprezentantii FMI si cei ai CE ne-au recomandat permanent sa preluam modele de succes, iar toate tarile din Europa au companii de transport marfa de stat. Din nefericire situatia economico-financiara a companiei de transport marfa nu permite redresarea ei decat in conditiile in care avem o infuzie de capital din partea unui investitor privat", a spus ministrul.

Intrebat despre termenul de privatizare a companiei, Fenechiu a afirmat ca acesta incepe din februarie si nu poate dura "sub nicio forma" mai mult de sase luni. Statul va ceda 51% din titlurile companiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.