Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca va incerca sa convinga reprezentantii FMI sa fie de acord ca CFR Marfa sa nu mai fie privatizata.

"Cand toate tarile isi fac propriile companii de transport marfa, noi o vindem. Dar e un angajament pe care domnul Basescu (presedintele Traian Basescu, n.r.) l-a luat in fata FMI, si angajamentele cu FMI trebuie respectate. Eu voi incerca sa conving FMI sa nu vindem CFR Marfa, daca voi putea. Daca nu, ma voi supune angajamentelor, bineinteles", a declarat Fenechiu agentiei MEDIAFAX.

Intrebat ce companii din subordinea institutiei vor fi privatizate, ministrul nu a facut nominalizari, afirmand ca de la preluarea mandatului a avut discutii cu mai multi consultanti, iar deciziile vor fi luate dupa "analize temeinice".

"Exista mai multe solutii de eficientizare a companiilor, exista managementul privat, exista vanzarea unor pachete minoritare de actiuni catre actionari strategici care sa vegheze la transparenta decizionala a companiilor, exista posibilitatea vanzarii unor pachete majoritare sau privatizarea integrala", a spus Fenechiu.

El a precizat ca in prezent exista discutii si propuneri de strategii pentru companii precum CFR Marfa, CFR Calatori, Tarom si pentru aeroporturi.

"Eu vin din business-ul privat si am multi prieteni, multi cunoscuti, proprietari, actionari in mari companii. Orice manager adevarat, orice om care stie business, isi vinde afacerea in momentul in care ea este in varf. Nu stiu cum Dumnezeu statul vinde afacerile numai cand acestea sunt la pamant, adica atunci cand ia cei mai putini bani pe acestea. Vreau sa incerc sa conduc ministerul cum mi-as conduce propria companie", a adaugat Fenechiu.

Citeste si: Vine FMI: bugetul la control! Vezi temele "fierbinti" ale momentului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.