Peste 250 de oameni nu au tichete valorice valide in a doua etapa a programului Rabla 2012, desi au predat deja masinile la casat.

Aproximativ 30 de oameni dintre pagubiti au venit sa protesteze miercuri la sediul AFM, alaturi de o reprezentanta a firmei colectoare Andrada Servexim SRL - Irina Chirita. Aceasta a explicat ca, dupa perioada de desfasurare a programului 8 august - 21 septembrie, au ramas nevalidate 276 de vouchere, de cate 3.800 de lei, in conditiile in care masinile respective au fost predate.

Situatia a fost cauzata de faptul ca voucherele au fost trimise cu 10 zile intarziere, iar programul informatic al Administratiei Fondului de Mediu, PSIPAN, pus la dispozitia firmei pentru introducerea datelor despre autoturismele predate, a functionat sporadic in perioada in care trebuiau introduse datele, iar in ultima zi a fost blocat, sustin reprezentantii societatii colectoare, scrie MEDIAFAX.

AFM cere ca societatea sa inapoieze voucherele nevalidate la termenul de 21 septembrie prevazut in acordul cadru, pentru a le redistribui.

In prezent, tichetele care nu au fost predate de firma colectoare nu mai sunt valabile, iar oamenii au ramas fara masini si, pentru moment, fara posibilitatea utilizarii contravalorii de 3.800 de lei pentru achizitionarea unui nou autoturism. Termenul pentru cumpararea masinii noi era fixat la 1 decembrie si a fost prelungit pana pe 10 decembrie, insa nu se stie deocamdata daca va fi deblocata situatia.

"Hotii! Hotii", "Demisia!" si "Dati-ne tichetele", au scandat oamenii la sediul AFM.

"Au fost alte interese. Tichete sunt, dar nu vor sa lea dea. Numai blocaje anul asta. Cine sa se ocupe si de noi?", spuneau nemultumiti oamenii, care isi luasera liber de la serviciu sa mearga la protest. Unii dintre ei se afla in situatia in care au platit deja avans pentru masina noua.

Presedintele AFM, Laurentiu Rosca Tigaeru, care a preluat postul luna aceasta, a primit in audienta trei reprezentanti ai protestatarilor si reprezentanta firmei, iar dupa consultari a sustinut declaratii de presa. El a aratat ca firma colectoare nu a respectat conditiile acordului cadru incheiat cu AFM, pentru ca nu a predat voucherele dupa data de 21 septembrie.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

"Sunt niste conditii care trebuie respectate de ambii semnatari ai conventiei. (...) Pe 21 septembrie sistemul se opreste, moment in care se analizeaza, pentru o perioada de patru zile, daca au fost consumate toate tichetele - sunt colectori care le-au terminat ca au avut mai multa activitate, sunt unii care au mai ramas cu tichete - si atunci aceste tichete vin inapoi la noi si apoi se redistribuie celor care au avut activitate mai buna", a spus Tigaeru.

El a precizat ca AFM nu are o relatie cu cetatenii pagubiti, ci cu firma care nu a respectat contractul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.